0
Ostali sportovi

EVROSCENA: Radnički sa Oradeom, Vojvodina dobila rivale u Kupu Evrope

Objavljeno: 21.10.14 u 16:26

Vaterpolisti Crvene zvezde nisu imali sreće na žrebu za treću rundu kvalifikacija, dok će Radnički imati daleko lakši posao. I pre žreba znalo se da će crveno-beli, kao drugoplasirani u prethodnoj rundi dobiti jake rivali, a Kragujevčani slabije, jer su bili prvoplasirani u drugoj. Zvezda će na Riječane, a Šumadinci na rumunsku Oradeu.

vk-radnicki-
Foto: Facebook

Za Oradeu igraju trojica Gojko Pijetlović, Marko Avramović i Miloš Korolija, koji je prošlu sezonu proveo baš u Kragujevcu. Šumadinci neće imati većih problema da se plasiraju u Ligu šampiona, a jako zanimljiv biće okršaj mađarshih ekipa. Društvo Egeru u eliti praviće Solnok naših Živka Gocića, Milana Aleksića i Stefana Mitrovića, ili OSC.

Pro Reko Igora Milanovića, Duška Pijetlovića, Andrije Prlainovića i Filipa Filipovića će snage odmeriti sa agrebačkom Mladošću.

Treći krug kvalifikacija za Ligu šampiona

OSC – Solnok
Pro Reko – HAVK Mladost
Crvena zvezda – Primorje Rijeka
Radnički Kon Tiki – Oradea

U prvim mečevima, koji se igraju 29. oktobra, domaćini će biti OSC, Pro Reko, Crvena zvezda i Radnički Kon Tiki, a revanš mečevi igraju se dve nedelje kasnije. Pobednici će se plasirati u grupnu fazu Lige šampiona, gde ih čekaju Barseloneta, Jug, Partizan, Špandau, Galatasaraj, Eger, Olimpijakos i Breša.

Posle žreba za treći krug kvalifikacija za Ligu šampiona, održano izvlačenje parova i za drugu fazu kvalifikacija za Kup Evrope. Srbiju će u tom takmičenju predstavljati Vojvodina, koja će igrati u grupi D, zsa Ligamušom, Hanoverom, Dinammo i domaćinom Savonom. Mečevi će se igrati od 29. oktobra do 2. novembra.
Grupa A (Grčka): Jadran HN, Sintez Kazan, UZSC, Akvakjara, Eslingen, Vuljagmeni.
Grupa B (Malta): Monpelje, Mornar Split, Primorac, Valeta, Steaua.
Grupa C (Francuska): Posilipo, Kinef Kiriši, Dafins Sete, Olimpik Nica, Vajt Šarks Hanover.
Grupa D (Italija): Ligamuš, Hanover, Savona, Vojvodina, Dinamo Astrakhan.

Po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale Kupa Evrope.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter