Tradicionalni ’Galebov’ turnir u tekvodnodu, 13. po redu, završen je u nedelju u beogradskoj hali ’Pionir’. Borci iz Srbije osvojili su brojne medalje, i na ovako jakom turniru postigli vrhunske rezultate.

galeb

Dragan Jović, direktor turnira, istakao je da turnir iz G2 kategorije u Srbiji prošao veoma uspešno.


– Prezadovoljan sam onim što je uradio naš klub sa članovima i roditeljima uz pomoć nekoliko saradnika iz OKS i Ministarstva sporta. Uspeli smo da napravimo nešto što radi 150 ljudi na turniru u Nemačkoj i na sličnim događajima u Evropi. Kada vam se organizator najjačeg turniru u Evropi koji se organizuje u Nemačkoj nakloni i kaže da je mnogo naučio za sledeći turnir, nemate šta da kažete. Osećate se zadovoljno pogotovo što je mi ovo radimo iz čistog entuzijazma. Nadamo se da ćemo imati dovoljnu finansijsku pomoć i da ćemo moći da napravimo G2 turnir sledeće godine, ali i da rasteretimo decu obaveza u organizaciji na turniru – istakao je Jović.

Kada je reč o borcima iz Galeba prvog dana je osvojeno šest medalja, dok je drugog dana osvojeno četiri medalje. Milica Mandić je izgubila u tesnoj borbi u finalu od Hrvatice Ive Radoš, dok je Tijana Bogdanović, aktuelna juniorska evropska i svetska šampionka, okačila još jedno zlato oko vrata.

– Naravno da je organizacija uzaldna da nema rezultata koji to prate. Sjajni su rezultati, mnogo finala i medalja govori da je srpski tekvondo na pravom putu, i ostavljamo poruku da budućnost ostaje u rukama Srbije kada je ovaj sport u pitanju – zaključio je Jović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.