Podvig crveno-belih momaka u Hanoveru. Posle startnog poraza od 11:10, od domaćiina Hanovera, crveno-beli se nisu predavali, pa su u drugom kolu kvalifiikacija za Ligu šampiona ubedljivo savladali osvajača Kupa Evrope, Spartak – 14:4 (1:2, 1:4, 2:4, 0:4), a taj trijumf ih ostavlja u Evropi. U najmanju ruku će biti treći u grupi, što bi ih vodili u Kup Evrope, a ukoliko budu drugi, takmičenje će nastaviti u trećoj rundi kavlifikacija za LŠ.

strahinja rasovic

Iako su nasuprot sebe imali iskusnu i čvrtstu rusku ekipu, uigranu, jer dugo godina igra zajedno, crveno-beli su, čini se, sav bes posle minimalnog poraza iskalili na Rusima. Već na poluvremenu su imali četiri gola viška, a prednost je samo sve više rasla do kraja meča.


Nisu crveno-beli spuštali ručnu, a najzaslužniji za trijumf su braća Rašovići, petostruki strelac Strahinja, Viktor je postigao tri pogotka, koliko i Nikola Tomašević. Po jednom su precizni bili Drašović, kapiten Ranđelović i Njegovan.

Zvezda u nedelju igra sa Pro Rekom, a Hanover sa Spartakom.

Spartak 4

Crvena zvezda 14

1:2, 1:4, 2:4, 0:4

Bazen Hanovera. Sudije: Margeta (Slovenija), Teiksido (Španija).

Spartak: Fedorov, Lazarev, Jurčik 1, Češev 1, Panfili, Ašaev 1, Kalturin, Adndjukov, Latipov, Rekečinski, Lisunov 1, Agarkov, Ivanov.

Crvena zvezda: Šefik, S. Rašović 5, Kolašinac, Tankosić, Tomašević 3, Eškert, Drašović 1, V. Rašović 3, Ranđelović 1, Njegovan 1, Rackov, Obradović, Draksimović.