0
Auto Moto

WTCC: Borkoviću dva boda u Šangaju

Objavljeno: 12.10.14 u 16:37

Sreća u nesreći… Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je dva boda tokom desetog vikenda Svetskog šampionata turing automobila (WTCC)  u Šangaju. Borković je bodove osvojio na drugoj trci, na kojoj je zauzeo deveto mesto, posle kazne koju je dobio Sebastijan Leb, pošto je prethodno kroz cilj prošao kao desetoplasirani.

Dusan Borkovic

Najbolji srpski automobilista je na prvoj trci zauzeo 12. mesto, sa 53 sekunde zaostatka u odnosu na pobednika Hosea Mariju Lopesa u Sitroenu. Iza Lopesa našli su se King Hua Ma i Ivan Miler. Leb je bio četvrti.

Borković je imao velike probleme tokom prve trke. Holanđaninu Tomu Koronelu otpala kamera i pokidala prednji deo automobila srpskog automobiliste. Srećom, članovi Kampos tima su uspeli da saniraju probleme, pa se Borković našao na startu druge trke.

U drugoj je Borković odlično startovao, imao je velikih problema sa upravljanjem, da bi kroz cilj prošao kao desetoplasirani. Leb je, međutim, kažnjen, pa je srpski automobilista napredovao. Na drugoj trci slavio je vozač Honde Mehdi Benani, ispred timskog kolege Tijaga Monteira i Lopesa.

– Posle niza neverovatnih okolnosti na stazi koje ne znam više ni kako da nazovem i moje ogromne želje da ipak izvezem obe trke, osvojeni bodovi su veliki kao kuća. Ono što mogu da obećam je da ću se do kraja šampionata lavovski boriti kao i uvek. To sam i sada učinio, nisam želeo da odustanem, iako je auto bio neispravan. Sve je ovo jedno ogromno iskustvo za mene i jedva čekam trku u Japanu – rekao je Borković.

Borković trenutno drži 15. mesto u generalnom plasmanu sa 19 bodova, a na samom čelu je Lopes sa 384, a prati ga Miler sa 291.

Svetski šampionat turing automobila nastavlja se na legendarnoj „Suzuki“ 26. oktobra.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter