0
Auto Moto

VN JAPANA: Doviciozou pol ispred Rosija, šansa za Markesa da obrani titulu

Objavljeno: 11.10.14 u 13:30

Pol poziciju pred 15. trku sezone, Veliku nagradu Japana, u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, osvojio je vozač Dukatija Andrea Doviciozo. Italijan je do pol pozicije na stazi ‘Tvin Ring Motegi’ došao u vremenu od 1:44.502 minuta.

Andrea Doviciozo

Doviciozo je za 55 hiljaditinki pobedio Valentina Rosija na Jamahi, a njima dvojici će se u prvom redu pridružiti vozač Repsol Honde Dani Pedrosa. Španac je za samo dve stotinke pobedio svog timskog kolegu Marka Markesa, koji u Japanu ima priliku da odbrani titulu. Aktuelni šampion ima 75 bodova više od Pedrose, a 78 od Rosija, što znači da mora da završi trku ispred obojice da bi naslov prvaka odbranuo već na Hondinom domaćem terenu.

Markes će se na startu trke naći na početku drugog reda, ispred Horhea Lorenca na drugoj Jamahi i vozača Pramak Dukatija Andree Janonea, dok će sedmo mesto zauzeti Pol Espargaro na Jamahi ekipe Teh 3. Prvih deset kompletiraće Kal Kračlou na drugom Dukatiju, vozač LCR Honde Štefan Bradl i Bredli Smit na drugoj Teh 3 Jamahi.

Trka za VN Japana vozi se u 7.00.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter