0
Auto Moto

MARKES NAUČIO LEKCIJU: Glupost je voziti na slik pneumaticima po kiši

Objavljeno: 10.10.14 u 12:53

Vozač Repsol Honde Mark Markes napravio је veoma glupu grešku na Velikoj nagradi Aragona, ali je najavio da će i dalje rizikovati. U teškim uslovima na stazi “Motorlend” pre dve nedelje, i Markes i njegov timski kolega su ostali na slik pneumaticima, iako se kiša pojačavala, i obojica su izleteli sa staze, ali su se vratili u trku i zauzeli 13, odnosno 14. mesto.

mark-markez-honda-herez

– Sada, kada sam pogledao snimak, shvatam da sam bio zaista glup što sam nastavio trku na slik pneumaticima. Ali, u tom trenutku sam tako razmišljao. Bila je to potpuno moja odluka, zato što sam mislio da ću moći tako da završim trku, samo još tri kruga je ostalo. Nisam imao loš ritam, ali kada su se pneumatici ohladili usledila je katastrofa. Horhe Lorenco i Aleš Espargaro su doneli pravu odluku, a ja sada znam kako ću postupiti sledećeg putа –  istakao je Markes.

Pre grešaka u Mizanu i Aragonu, Markes je imao šansu da već pre dve nedelje osvoji titulu, a to bi mogao da učini ovog vikenda. Mladi Španac će titulu odbraniti ako zadrži 75 bodova prednosti u odnosu na Pedrosu ili poveća tu razliku.

Do kraja sezone ostale su još četiri trke, uključujući Veliku nagradu Japana, a Markes ističe da mu nije važno kada će osvojiti titulu, već da će to učiniti.

Trka za Veliku nagradu Japana startuje u nedelju u 7 časova po našem vremenu.

 hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter