Sportsko društvo Partizan može da se ponosi činjenicom da je jedan njegov član šampion već 25 godina uzastopno. Četvrt veka, malo li je? u pitanju je Veslački klub Partizan, koji je ove godine osvojio 25. titulu šampiona države zaredom, a trener Aleksandar Ivković je pričao o receptu za uspeh i daljim planovima.

Povezane vesti

jsd partizan

On kaže da su u rezultatskom smislu u ovoj godini u potpunosti ispunjena očekivanja, posebno zbog toga što je došlo do smene generacija.

– Najveće zasluge za fenomenalan rezultat Partizana na domaćoj veslačkog sceni imaju vizija, strategija i sistem rada koje je odavno postavio Nebojša Ilić i koji su godinama sveto pismo u klubu – kaže Ivković.

– Plan i program rada svih uzrasnih kategorija do tančina se sprovode zahvaljujući ogromnom entuzijazmu i posvećenosti svih u klubu, a godinama daju vrhunske rezultate. Plan i program rada svih uzrasnih kategorija do tančina se sprovode zahvaljujući ogromnom entuzijazmu i posvećenosti svih u klubu, a godinama daju vrhunske rezultate. Krajnji cilj jeste pravljenje takmičara za najviše domete na svetskoj sceni, a pošto nam to godinama polazi za rukom dominacija na domaćoj sceni se, samim tim, podrazumeva. Jedna od bitnih stavki u planu i programu jeste kontinuitet visoko stručnog rada sa mlađim kategorijama koji u klubu stasavaju sa već oformljenim i dokazanim vrhunskim veslačima”, rekao je Ivković za klupski sajt.

Pripreme za novu sezonu su već počele. Ambicije su naravno najviše.

– Moramo da popunimo neke pukotine koje su nastale u protekle dve godine i da naredne godine pokušamo da ostvarimo dominaciju kada je podmladak u pitanju. Takođe, trudićemo se da pored vrhunskog rada i ostale segmente funkcionisanja kluba podignemo na još viši nivo.

Ivkovic

Foto: vkpartizan

Ivković ističe da Partizan ima fer i korektan odnos sa svim veslačkim klubovima u zemlji.

– Partizan je godinama gajio fer i korektan odnos sa svim veslačkim klubovima u zemlji iako nismo od svih nailazili na istu povratnu informaciju. Bez obzira na to, mi ćemo se i dalje truditi i nastojati da imamo najbolje odnose sa svim klubovima jer doživaljavamo da smo svi na istom zadatku, a to je prosperitet srpskog veslanja. Svoju širinu smo dokazali i zimus kada smo doneli internu odluku da, zbog mira u kući, nećemo prihvatati zahteve veslača iz ostalih klubova da se priklone našem “jatu”. Međutim, u poslednjih šest meseci pojedini klubovi su pokušali da zloupotrebe našu dobronamernost pa smo pomenutu odluku stavili van snage. Vrata Partizana u ovom prelaznom roku su otvorena za sve koji žele da dođu, a koji pri tome zadovoljavaju naše visoke standarde, naravno sve u skladu sa Pravilnikom Veslačkog saveza Srbije za transfere iz kluba u klub – zaključio je Ivković.

Rad, red, disciplina, kontinuitet… Rezultati za ponos…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.