0
Ostali sportovi

NEMAR: Atletičarka Zvezde ostala nepokretna posle porođaja i greške lekara

Objavljeno: 07.10.14 u 18:05

Umesto da atletičarki Crvene zvede i reprezentativki Srbije Aleksandri Stošić (26) ovo budu najlepši dani u životu i da može na miru da uživa u tek novoređenoj bebi, ćerkici Ivoni, život joj se preko noći pretvorio u pakao.

aleksandra
Foto: AKCRVENAZVEZDA

– Otkako sam se porodila u GAK u Višegradskoj 6. septembra, ne mogu da stanem na noge. Prikovana sam za krevet, a moram da dojim bebu, povijam je, negujem, a ima grčeve… Lekari su me unakazili i pitanje je da li ću moći da trčim kao nekad i bavim se atletikom, koja mi je najveća ljubav u životu – počela je priču za Kurir Aleksandra Stošić.

Mlada mama je zbog nemara lekara nepokretna, jer joj je za vreme porođaja oštećena karlica.

– Trudnoća mi je bila prava bajka. Uživala sam noseći bebu i verovala sam da ću se poroditi bez problema. Kad god bi me prijateljice pitale da li ću epidural, ja sam odgovarala da nema potrebe. Mislila sam, jaka sam, izdržljiva žena, na treninzima navikla na bol, zašto bih imala probleme. Međutim, zatekla me je prava drama na porođaju. Punih 16 sati trajala je agonija, jer nisam mogla dovoljno da se otvorim, ali lekari su odbili da mi urade carski rez – priča Aleksandra i dodaje da su joj još pre porođaja urađena merenja, na osnovu kojih je moglo da se zaključi da joj je karlica preuska za rođenje bebe prirodnim putem.

 

 

– Prva greška lekara bila je to što nisu shvatili da sam preuska za prirodan porođaj, a kad je krenuo, nisu mogli ništa da menjaju, jer je postojao rizik da se beba zaglavi u kanalu. Sve to naprezanje rezultiralo je povredom moje karlice, odnosno simfize (spoj pubičnih kostiju). Iako sam se danima žalila da trpim užasne bolove, nisu me shvatali za ozbiljno. Govorili su: „Šta ti je, ti se prenemažeš, ustani, hodaj, šetaj. Normalno je da te boli, porodila si se.“ Međutim, bolovi su bili sve gori, a ja bih plakala svaki put kad bih stala na noge. Tek kad sam se dva puta onesvestila, uzeli su me za ozbiljno. Tada mi je urađen rendgen i ustanovljena mi je povreda. Zbog svega toga danas ne mogu da hodam, a pitanje je šta će dalje biti – priča očajna Aleksandra.

Klub Crvena zvezda obećao joj je pomoć za rehabilitaciju, a za dva dana će uraditi nov snimak, da vidi kakvo je stanje posle nošenja pojasa.

Do zaključenja broja Kurir nije uspeo da dobije odgovore GAK, ali nezvanično se saznajeda se Aleksandra nije žalila na tretman i grešku lekara, kao i da će sve okolnosti njenog porođaja biti ispitane.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter