0
Ostali sportovi

Dedović za HotSport: U Partizanu sam proveo 14 godina, ali sada emocije ostaju po strani!

Objavljeno: 06.10.14 u 16:07

Vicešampion Evrope, kragujevački Radnički pobedom u derbiju nad Partizanom počeo je sezonu u regionalnoj ligi. Šumadinci su već odigrali nekoliko utakmica, igrali su prvu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, a Beograđanima je ovo bio prvi zvanični meč u sezoni.

Dedovic

– Bila je čvrsta, napeta utakmica, otprilike smo i očekivali takav meč. Partizan ima mladu ekipu, nemaju šta da izgube, igraju do kraja, ne predaju se, daju maksimum. Dosta su neugodni, ja to jako dobro znam jer sam na Banjici proveo 14 godina – kaže letošnje pojačanje Radničkog Nikola Dedović.

Poput Dedovića, i Stefan Živojinović se ovog leta preselio u redove Radničkog. U nedelju su prvi put igrali protiv kluba u kome su počeli da treniraju vaterpolo i kasnije postali reprezentativci.

– Pokušao sam da emocije ostavim po strani. Prvi put sam igrao protiv svog nekadašnjeg kluba, ali sam gledao na to sa sportske strane. Sada sam u Radničkom, igrao sam maksimalno za novi klub. I Stefan je bio u istoj poziciji, nas dvojica dugo, nekih šest, sedam godina igramo zajedno, u Banjici, posle u Partizanu, sada u Radničkom. Sigurno da je na duel sa bivšimm klubom gledao kao i ja i da je dao sve od sebe braneći za Šumadince.

partizan-radnickiKG-vaterpolo-1332
Foto: STARSPORT

 

Nikada mlađi tim crno-belih odolevao je tri četrtine, a već na početku četvrte Radnički je prelomio meč.

– Dosta smo iskusniji, imamo starije igrače i iskoristili smo to. Postigli smo neke golove iz kontre i odlepili se.

Poput Zvezde i Partizana i Radnički je pretrpeo velike promene ovog leta. Otišli su Filipović, Zloković Burić, došli internacionalci Filip Trajković, Marko Petković, Marko Ćuk, a sa Banjice su pristigli Dedović i Živojinović.

– Očekuje se još jedno veliko pojačanje. Radnički je poptuno promenio ekipu, ima dosta novih igrača. Uigravamo se, ove početne utakmice regionalne lige poslužiće za to, pa da što spremniji dočekamo drugu rundu kvalifikacija za LŠ.

Radnički je domačin turnira od 17. do 19. oktobra, a u grupi D rivali su mu Solnok, Juzme i Posilipo. Prve dve ekipe prolaze u treću rundu, treća u kvalifikacije za Kup Evrope.

– Ići ćemo na pobedu u svakoj utakmici i ako možemo, dobro bi bilo da budemo prvi u grupi. Videćemo kako će sve teći, prvo mesto nam donosi lakšeg protivnika u nastavku, drugoplasiranog, a ako budemo drugi, idemo na prvog iz grupe, jačeg rivala. Solnok je dosta jak, ima trojicu naših reprezentativaca, Gocića, Mitrovića, Aleksića, doveo je ovog leta braću Varga, Madaraša. Poimence su dosta jaki ali i to je nov tim koji se još uigrava. Igraćemo našu igru, na domaćem smo terenu, imaćemo pomoć publike – zaključuje Dedović.

Radnički naredni meč igra u sredu, na svom bezenu dočekuje POŠK u 18.30, u drugom kolu TRL.

hotsport.rs – A. Đ.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter