0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DUŠAN MANDIĆ PORUČIO GROBARIMA: Svaki čovek na tribini nam mnogo znači!

Objavljeno: 04.10.14 u 16:55

Srpskim derbijem u Triglav regionalnoj ligi, Partizan – Radnički (Banjica, 17.15, nedelja) crno-beli počinju novu sezonu. Ulaz na meč je slobodan, pa se učenici Vladimira Vujasinovića nadaju ispunjenim tribinama i velikoj podršci.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Pred nama je jedna dobra i zanimljiva sezona, nikada nismo imali ovoliko utakmica koliko ćemo imati sada. Pratite ovaj tim Partizana iako smo veoma mladi, vredni smo pažnje. Imamo juniorske, mlade, seniorske reprezentativce, bićemo konkurentni svima. Pozivam ljude da dođu na utakmicu i da nas podrže. Nama svaki čovek na tribinama mnogo znači – iskren je Dušan Mandić.

O samom duelu sa Kragujevčanima rekao je sledeće:

– Ovo nam je prva utakmica u sezoni i prilika da vidimo gde smo i kakav smo tim, koji su nam dometi. Mladi smo ali radimo na visokom nivou, svaki igrač se trudi da nađe svoje mesto u timu. U svakom od njih postoji ogromna želja.

Trener Vladimir Vujasinović nije želeo mnogo da priča o timu Kragujevčana.

– Nama je bitna naša igra i prilaz meču, u smislu ispunjenja zadataka koje stavljam pred ekipu. Tako će  biti u ubuduće, ko god da je protivnik. Trudićemo se da igramo našu igru taktički na protivnika, iako nije prikladna. Do tog stila igre želimo da dođemo do sledećeg novembra, mada, možda to bude i ranije, u aprilu. Što brže dpđemo do tog Partizanovog stila igre, bolje po nas. Dakle, igraćemo istog protiv svakog, samo će to malo biti drugačije u Ligi šampiona – istakao je Vujasinović.

Poput Partizana, i Radnički je pretrpeo dosta promena u timu.

– I oni su na početku, još se traže. Oni me ne intresuju mnogo, nego mi i naša igra.

U taboru crno-belih neće biti golmana Dimitrija Rističevića zbog povrede šake. Propustiće prva dvan kola, a u nastavku sezone biće prvi golman Partizana.

– Osećam veliki teret i pritisak, ali daće sve od sebe da opravdam poverenje trenera Vujasinovića. Mladi smo i željni dikazivanja – poručio je Rističević.

Biće teško protiv Radničkog.

-Favoriti su, biće jako teško… Odigrali su već nekoliko utakmica, nama će ovo biti prva zvanična. Ušli su u ritam, ali mi se nikada ne predajemo – kaže Gavril Subotić.

Crno-beli su pred novu sezonu odigrali samo deset trening mečeva sa Egerom i Steauom, ali će uskoro putovati i Istanbul na turnir.

Podsetimo, vaterpolista Partizana Ognjen Srojanović dobio je priznajeSportskog društva za najboljeg juniora, na sinoćnjoj proslavi u Teleoptiku.

Posebna priznanja za osvojene medalje na velikim takmičenjima dobili su vaterpolo reprezentativci Dušan Mandić i Miloš Ćuk i mladi vaterpolisti Gavril Subotić, Draško Gogov, Mateja Asanović, Mihajlo Repanović, Nikola Radulović, Ognjen Stojanović, Marko Manojlović i Nikola Jakšić za osvojenu zlatnu medalju na EP za juniore u Gruziji.

Triglav regionalna liga, 1. kolo

A grupa: Primorje EB – Jadran ST, 4.10. u 19, HAVK Mladost – AVK Branik, 4.10. u 18, OVK POŠK – Budva 4.10. u 18.45, Partizan Rajfajzen – Radnički, 5.10 u 17.15.

B grupa: Primorac – Vojvodina, 4.10. u 20, Mornar BS – Jug CO, 4.10. u 17.15, Jadran HN – Medveščak 4.10. u 19. Ekipa Crvene zvezde je slobodna.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter