1
Ostali sportovi

FOTO: Twitter Screenshot

PARTIZAN PREDSTAVIO TIM: Crno-bela mladost ubrzano sazreva pod Vujasovom palicom

Objavljeno: 03.10.14 u 16:13

Vaterpolo klub Partizan predstavio je tim od 25 igrača i najavio novu sezonu, u kojoj će igrati na četiri fronta: Ligi šampiona, prvenstvu, kupu i regionalnoj ligi. Crno-beli sezonu otvaraju u nedelju, od 17.15 u derbiju kola i srpskom derbiju u Triglav regionalnoj ligi. Ulaz je slobodan, a najzanimljivije mečeve regionalne lige prenosiće Arena, pa će kamere te televizije biti u nedelju na Banjici.

Vladimir Vujasinović

– Prošle godine smo imali najmlađi tim u Ligi šampiona, prosek godina bio nam je 20,36, pred kraj sezone kada nam se pridružio Slobodan Soro 21. Ove sezone smo još mlađi, tim ima ispod 20 godina, ali Partizan neće nikome da bude topovsko meso. Igraćemo ravnopravno sa svima, a ciljevi Partizana su uvek najviši. Godinama unazad igramo teže na početku sezone, pa sve bolje i bolje kako se bliži završnica takmičenja. Ovi momci jesu mladi, ali imaju iskustva, nastupali su za Banjicu ili za Partizan 2 i odigrali značajan broj utakmica. Imamo dosta igrača iz mlade i juniorske reprezentacije koji su dosta napredovali ovog leta, odlično su radili u reprezentativnim selekcijama. U svakom slučaju, nećemo se predati unapred i bez borbe – rekao je sportski direktor Mirko Brdajić.

Igrači koji su registrovabni za Ligu šampiona igraće sva četiri takmičenja, a šestorica sa tog spiska će igrati za Banjicu.

– Slobodan Soro je takođe prijavljen za sva četiri takmičenja. Trenutno je u Brazilu, jer ima obaveza sa Fluminenseom i reprezentacijom, a postoje dva roka kada je u planu da nam se priključi – novembar ili februar. U svakom slučaju, kada god da dođe pomoći će nam. Imamo mi tri mlada dobra golmana, ali Soro će nam mnogo značiti na treningu. Takav šampion kao on je mnogo toga prošao i pomoći će u odrastanju i stasavanju tima – ističe trener Vladimir Vujasinović.

Ciljevi Partizana su uvek isti.

– Što se toga tiče u prethodne dve godine smo mirno radili, a sada možemo još mirnije. Čeka nas naporna sezona, lepo će biti igrati toliko utakmica i onda je lakše i spremiti trening. Imamo mlad tim, osam juniorskih reprezentativaca, šampiona Evrope, Dimitrija Rističevića koji je sa A reprezentacijom osvojio FINA Svetski kup, Subotića (FINA SK, juniorsko EP), Mandića koji je osvojio sva tri seniorska zlata ovog leta, Lukasa Gilena, najboljeg reprezentativca Holandije. Bićemo sve bolji, ne zato što ću ja da radim sa njima, nego zato što talenat mora da izađe na videlo. Klub će se truditi da im omogući uslove da možemo normalno da radimo, toplu vodu, stipendijice, da imaju bar da devojku izvedu u bioskop.

Crno-beli stvaraju tim za budućnost.

– Kada smo počeli pripreme rekao sam igračima da se pripremamo za novembar 2015. godine i prvo kolo Lige šampiona. Time sam im dao do znanja da ćemo ubrzano da radimo. Ne znači to da ćemo ove sezone da idemo iz poraza u poraz, nego ponovo iz sve snage. Borićemo se za boje kluba, za nas same. Svi koji su uz prvi tim imaju odgovornost da se što bolje Partizan prezentuje i da se što pre vidi naš rad i napredak. To je glavni cilj ove godine.

Koliko mladom timu Partizana znači učešće u regionalnoj ligi.

– Veliki broj jakih utakmica je neophodan da se stvore igrači. Klub je još ranije bio zagovorni Jadranske lige, želeli smo to. Pre dve godine smo najavili domaću ligu kao najjaču na svetu, pokušali smo sami, nismo uspeli, sada smo negde u sredini. A ni Jadranska liga bez Srbije nije uspela, pa ćemo sada pokušati zajednički.

Koliko će opterećenje biti za mlade igrače da igraju četiri takmičenja?

– Sezonu smo uvek završavali bolje nego što smo počinjali. U plusu smo u odnosu na ostale, jer imamo 25 igrača, možda i jedini. Svi će konkurisati za mesto u timu, pravićemo rotacije kroz utakmice i nećemo imati nikakvo opterećenje, kao ni što se ciljeva tiče, samo neke naše unutrašnje pritiske.

Finansije su dugogodišnji problem na Banjici.

– Uspeli smo da obezbedimo uslove da možemo da počnemo sezonu, videćemo kako ćemo da je završimo. Teže je nego prošle godine… Finansijska konstrukcija za regionalnu ligu je zatvorena, Vateerpolo savez Srbije i ministarstvo finansiraju klubove. Nama ostaje isto što i ranije, LŠ, prvenstvo, uslovi za treninge, organizaciju. Mi smo društveno odgovorna organizacija koja vaspitava i usmerava decu, nadamo se da će neko u državi obratiti pažnju na najpozitivniju stvar u zemlji a to je sport. Čudim se kako naši individualni sportovi ostvaruju ovakve rezultate, ali valjda smo takav naraod. Kada nema pravog rata, ratujemo na terenu – našalio se Brdajić.

– Imamo mnogo problema, ali nijadan tim nije stao sa radom. Normalno da bi nam bilo lakše uz pet šampiona, nismo mogli da ih zadržimo ali i ovako imamo izuzetan tim. Guramo priču sa sva tri tima, mogli smo da kažemo da Banjica neće da igra prvu ligu, Partizan 2 drugu, ali nismo to želeli. Svi igraju sva takmičenja i probaćemo sve da izguramo – zaključio je Vujasinović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Bebe oduvek a šampioni, u svim sportovima. Kad bi im dali da igraju kao seniori, tada bi na krovu Evrope stalno bio jedan tim a ne nakupci ….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter