0
Odbojka

SAD NA RUSKINJE I AMERIKANKE: Odbojkašice najavljuju veliku borbu

Objavljeno: 02.10.14 u 20:09

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je posle pobede nad Kazahstanom da je zadovoljan igrom i da će njegovom timu dobro doći dan pauze pred odlučujuće mečeve sa selekcijama SAD i Rusije.

srbija-holandija-odbojkasice

– Neke stvari odradili smo maksimalno dobro na terenu. Nije to bilo punom snagom što se tiče servisa i napada, ali nije ni bilo potrebe. Bila nam je potrebna angažovanost u bloku i odbrani, jer tim Kazahstana igra brzo, posebno kada dobro primi servis. Možemo da budemo zadovoljni prikazanom igrom, rekao je Terzić, a prenosi agencija Tanjug.

Sutra je na prvenstvu slobodan dan, a preostale mečeve druge faze takmičenja Srbija igra u subotu od 17 sati protiv SAD i u nedelju u istom terminu protiv Rusije, takođe u Veroni.

– Odbojkašice SAD najviše su pokazale na ovom Svetskom prvenstvu. Možda su i glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje, međutim, mi voilimo da igramo takve utakmice. Dan odmora dobro će nam doći da se zaleče neke povrede i pripremimo se za taj meč, koji puno znači, ali ništa neće biti izgubljeno ako iz njega izađemo i kao poraženi, zaključio je Terzić.

Najefikasnija u timu sa 12 poena bila je Brankica Mihajlović, koja je ocenila da Kazahstan kao ekipa ipak može da parira Srbiji.

– Pokazale smo respekt prema njima, iako ne pripadaju našem kvalitetu. Poštovali smo sve što nam je rečeno na sastanku, zadržali smo koncentraciju i dobro će nam doći dan pauze pred najteže protivnike na šampionatu, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da nacionalni tim mora protiv selekcija SAD i Rusije da ide na sve ili ništa ukoliko želi da prođe u treću fazu takmičenja.

– Te dve reprezentacije su ispred nas na svetskoj rang listi, ali nećemo izaći na teren i čekati da nas pobede. Daćemo sve od sebe i pokušati da napravimo iznenađenje, poručila je Mihajlovićeva.

Jovana Brakočević smatra da je meč protiv Kazahstana odigran na visokom nivou.

– Bilo je oscilacija, ali to je normalno, s obzirom na proitivnika i njihovu čudnu igru i ukrštanja. Ekipa SAD je nezgodan protivnik, daleko ozbiljniji od ovih sa kojima smo se sastajali do sada i dobro će nam doći dan pauze, rekla je Brakočevićeva.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter