0
Ostali sportovi

Rašović za HotSport: Nema revanšizma prema Reku, šansa Hanover i Spartak

Objavljeno: 29.09.14 u 18:41

Osvajač duple krune, Crvena zvezda, dobila je protivnike u grupi A, u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, koja će se igrati u Hanoveru od 17. do 19. oktobra. Spartak iz Vologograda i Pro Reko su stari znanci iz prošlogodišnjih kvalifikacija, a treća ekipa je domaćin turnira, Hanover.

viktor rasovic

– Pro Reko je favorit u grupi, a mi ćemo svoju šansu tražiti protiv Spartaka i Hanovera za to drugo mesto u grupi koje takođe vodi u treći krug kvalifikacija. Mada, to može da bude i mač sa dve oštrice, jer ako ispadnemo u narednom kolu ostajemo i bez Kupa Evrope, a treće mesto u grupi u drugoj rundi kvalifikacija vodi u to takmičenje – kaže Viktor Rašović.

Grupa nije ni malo laka.

– Sa kvalitetima Hanovera nisam upoznat, nikada nisam igrao protiv njih, jedino znam da Jokić sada tamo igra. Pratio sam rezultate Spartaka u Marseju, u prethodnoj rundi, savladali su i Radnički. Igrali smo prošle godine sa njima, dobra je to ekipa, iskusna, dugo su na okupu, za razliku od nas koji smo mladi, imamo novi tim i uigravamo se.

Pro Reko je prošle godine zaustavio Zvezdu u poslednjoj rundi kvalifikacija pred plasman u grupnu fazu Lige šampiona i to na peterce. Ima li revanšizma?

– Ne gledam uopšte tako na Pro Reko. Nije to više ta ekipa koja nas je izbacila prošle godine i ne osećam bes prema njima. Naravno, ako vidimo da možemo da ih pobedimo, daćemo sve od sebe da to i učinimo, ali realno, šanse za tako nešto su skoro nikakve. Doveli su Prlainovića, Duleta PIjetlovića, Filipovića, sada su još jači nego prošle godine, a mi slabiji.

Tim je dosta promenjen, ima mnogo novih, mladih igrača.

– Iz dana u dan smo sve bolji. Poslednjih nedelju i po dana su nas malo omele prehlde, temperature, virusi, ali bićemo spremi do početka kvalifikacija. Možda je i bolje što smo slobodni u prvom kolu regionalne lige, imamo više vremena za uigravanje.

U grupi B su Duizburg, OSC, Sintez i Oradea, C grupu čine Primorje, Mladost, Jadran iz Herceg Novoj i Marsej, a D Juzme, Radnički, Solnok i Posilipo.

– D grupa je najjača, uz ovu našu. Tu su Solnok i Radnički favoriti, Primorje je najjači tim u grupi C, a preostale tri će se boriti za drugo mesto. U B grupi će Sintez, OSC i Oredea voditi bitku za prva dva mesta – zaključuje mlađi od braće Rašović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter