Odbojkašice Srbije takmičenje na Svetskom prvenstvu u Italiji nastavljaju u novoformiranoj grupi F, a prvi meč čeka ih u sredu sa Holandijom.

Povezane vesti

FOTO: ossrb.org

FOTO: ossrb.org

Izabranice Zorana Terzića su u prvoj fazi zabeležile četiri pobede i jedan poraz i u drugu fazu, koju će igrati u Veroni i Modeni, prenose pet bodova. Reprezentacija Srbije je takmičenje u grupi B završila iza Brazila, a ispred Bugarske i Turske, koji idu dalje, a od šampionata su se oprostili Kanada i Kamerun.

U novoformiranoj grupi F, tim timovima će se pridružiti Sjedinjene Države, Rusija, Holandija i Kazahstan. Na čelu tabele pred start druge faze nalaze se Amerikanke sa osam bodova, ispred Brazilki sa osam, Ruskinja, koje imaju šest bodova, i Srpkinja, koje su na pet bodova. Holandija i Bugarska imaju po tri, Turska jedan manje, dok je Kazahstan bez bodova.

Naš tim prvu utakmicu igra u sredu od 17 časova sa Holandijom, dan kasnije se u isto vreme sastaje sa Kazahstanom, a potom sledi dan odmora. U subotu rival srpskim odbojkašicama biće selekcija Sjedinjenih Država, a u nedelju Rusija.

U grupi E takmičiće se Kina, Italija, Dominikanska republika, Japan, Belgija, Hrvatska, Azerbejdžan i Nemačka. Kineskinje su na čelu tabele sa osam bodova, jednim više od Italije, a slede Dominikanska republika i Japan sa šest, odnosno pet bodova. Belgija i hrvatska imaju po tri boda, a Azerbejdžan i Nemačka po dva.

Iz svake grupe po tri reprezentacije će nastaviti takmičenje u trećoj fazi Svetskoj prvenstva, u kojoj će se formirati dve grupe sa po tri tima. Najbolje dve ekipe iz svake grupe proći će dalje u polufinale i borbu za medalje.

 hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.