Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić je delimično zadovoljan pobedom nad Kamerunom u trećem kolu SP u Italiji. Srbija je slavila sa 3:0 i zadržala maksimalan učinak, ali su Kamerunke pravile dosta problema Srbiji, posebno u trećem setu.

Povezane vesti

zoran-terzic

– Mi smo ovu utakmicu želeli da odigramo najbolje moguće, bez obzira na to kakve kvalitete poseduje protivnik. U većem delu utakmice smo igrali dovoljno dobro, osim u trećem setu kada je bilo evidentno da je došlo do pada – konstatuje Terzić.

– Bilo je potrebno da neke igračice dobiju malo više lopti, da uđu u ritam. Neke stvari su bile kako treba, neke ne, ali važo je da smo ovu utakmicu završili bez većih problema“, rekao je Terzić posle meča.

Kamerunke nisu neko zvučno ime.

– Uvek je problem pripremati se za mečeve sa ovakvim rivalima, svesni smo da je razlika u kvalitetu velika, ali svi moraju biti svesni da nije bitno samo pobediti ovakve mečeve, već ostati u pravom ritmu za naredne. Tako da sada možemo biti samo delimično zadovoljni.

Srbija u subotu igra meč sa Kanadom, a zatim sledi Brazil.

– Meč sa Kanadom će biti potpuno drugačiji od oog sa Kanadom, koja je ozbiljniji protivnik. Posle Kanade sledi Brazil, tako da moramo da odigramo meč na mnogo višem nivou, kako bismo bili spremni za Brazil – rekao je Terzić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.