0
Ostali sportovi

KRAGUJEVČANI U MARSEJU: Uigravanje za drugu rundu…

Objavljeno: 24.09.14 u 20:15

Vicešampioni Evrope, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca otputovali su u Marsej, gde će od četvrtka do nedelje učestvovati na turniru prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi rival Radničkog je domaći Marsej, u četvrtak od 19 sati, u petak od 9 se sastaju sa mađarskim OSC-om, a u 18 sa gruzijskim Ligamušom. U subotu od 20.30 časova odmeriće snage sa ruskim Spartak Volgogradom, a u nedelju od 11 sa napuljskim Posilipom.

VK Radnički

S obzirom na to da u narednu fazu prolazi pet od šest timova, a da plasman ne utiče na dalji žreb, trener Radničkog Uroš Stevanović, istakao je da turnir nema veliki rezultatski značaj.

– Posle prijateljskog turnira u Sarajevu, i na ovom ćemo se truditi da se dodatno uigramo i podignemo formu, kako bismo spremni dočekali drugi krug kvalifikacija. Imamo mnogo novih igrača i sigurno je da nismo najspremniji, što ne bi ni trebalo da budemo u ovom trenutku –  rekao je Stevanović.

On je dodao da je turnir ujednačen i da nema favorita.

– Sve ekipe poseduju određeni kvalitet i svako svakoga može da pobedi, pogotovo što je ovo početni deo sezone i pitanje je koliko su timovi uigrani. OSC je kupio pola Egera i Segedina, Marsej je angažovao četiri-pet dobrih pojačanja, Posilipo je standardno treća ekipa u Italiji, dok je Spartak ruska reprezentacija u malom. Sve ekipe su tu negde, na gol razlike – analizirao je protivnike Stevanović.

Bek Dušan Marković, osvajač Svetske lige i Svetskog kupa sa seniorskom reprezentacijom Srbije, saglasio se sa trenerom da završna pozicija nije mnogo bitna, ali je podvukao da će ekipa iskoristiti ovaj turnir za dodatno uigravanje i sprovođenje taktičkih zamisli.

– Iskoristićemo priliku da što bolje upoznamo rivale, jer ćemo se najverovatnije sa nekima od njih sastati i u narednim fazama takmičenja. Pojačani Mađari su jako neugodni, što su i pokazali na turniru u Oradei, pobedom na Solnokom. Posilipo je klasična italijanska ekipa, igra savremeni vaterpolo i svakoga može da iznenadi, a ni Marselj neće biti lak protivnik, jer njegovi igrači čine 80 posto reprezentacije –  kazao je Marković.

Za Kragujevčane najmanja nepoznanica je Spartak, sa kojim su se prošle godine susreli u istoj fazi takmičenja i trijufmovali rezultatom 13:8.

– Spartak je fizički veoma jaka i iskusna ekipa, pa ni njih ne smemo potceniti. Jedini autsajder je Ligamuš, o kom ne znamo mnogo toga, a meč sa njima čemo iskoristiti za dodatno uigravanje – zaključio je Marković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter