0
Auto Moto

VN SINGAPURA: Hamiltonu i tron i vođstvo u šampionatu

Objavljeno: 21.09.14 u 16:33

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Singapura, 14. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Britanac je slavio u vremenu 2:00:04.785 sata i tako ostvario sedmu pobedu ove sezone, a 29. u karijeri.

Luis Hamilton

Imao je 13,5 sekundi prednosti u odnosu na branioca titule Sebastijana Fetela, a njima dvojici se na podijumu pridružio drugi vozač Red Bula Danijel Rikardo.

Hamilton je preuzeo čelo generalnog plasmana šampionata i pet trka pre kraja sezone ima tri boda više od svog timskog kolege. U Singapuru slavio po drugi put.

Alonso je bio četvrti, ispred Felipea Mase u Vilijamsu, vozača ekipe Toro Roso Žan-Erika Vernja i Serhija Peresa, zbog čijih oštećenja na bolidu je i izašlo bezbednosno vozilo na stazu. Osvajače bodov kompletirali su drugi vozač Ferarija Kimi Raikonen, Niko Hilkenberg u bolidu Fors Indije i vozač Meklarena Kevin Magnusen.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Japana na legendarnoj „Suzuki“ 5. oktobra.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter