6
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

ENGLEZI TRAŽE KRV I IZBACIVANJE: Dragan Đurić: Preterali su, naš klub nije antisemitski

Objavljeno: 21.09.14 u 11:42

Bujica dobrog raspoloženja među Grobarima i igračima Partizana nakon nerešenog rezultata s Totenhemom, mogla bi vrlo lako da se slije u obližnji cevovod i završi u mirnom toku velike ravničarske reke, ukoliko UEFA bude izrekla najoštriju kaznu za crno-bele.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ekipa Partizana prošlog četvrtka podelila je bodove sa Totenhemom. Međutim, utisak je pokvario transparent sa južne tribine zbog kojeg se, pre svega na „Ostrvu“ podiglo dosta prašine.

Navijači Partizana okarakterisani su kao mrzitelji Jevreja, a britanska štampa izvršila je ogroman pritisak na UEFA kako bi se Parni valjak izbacio iz daljeg takmičenja Lige Evrope.

Partizan će sankcije UEFA čekati do oktobra, a prvi čovek crno-belih, Dragan Đurić, smatra da bi izbacivanje tima iz Humske iz evropskih takmičenja bila preoštra kazna.

– Ne znam zašto Englezi insistiraju na tome da nas izbace iz Evrope kad se Partizan kao klub ogradio od poteza pojedinaca i nadamo se da će policija vrlo brzo pronaći počinioce. Koliko mi znamo, pitanje je trenutka kad će oni biti uhvaćeni, jer su im državni organi na tragu. Biće im zabranjen ulazak na stadion jer njima nije mesto na utakmicama našeg kluba – rekao je Đurić, prenosi Kurir.

Predsednik Partizana naglašava i činjenicu je taj klub uvek imao prijateljske odnose sa jevrejskom zajednicom, te u prvi plan ističe fakat da je Adam Grant nedavno predvodio klub sa klupe, te da je bilo Jevreja koji su, čak, i osnovali klub:

– Zaista bi bilo glupo poistovećivati klub s tim, jer ne treba zaboraviti da su Partizan, između ostalih, osnivali i Jevreji, poput Artura Takača. Ne zaboravite da nam je trener bio Izraelac Avram Grant, da smo na pripreme išli u Izrael, da je mnogo igrača iz našeg kluba tamo nastavilo karijeru, pa je suludo naš klub okarakterisati kao antisemitski – napominje Đurić.

U međuvremenu, navijači Partizana su se javno zapitali zbog čega su oni atisemisti, pošto je poznato da fanovi Totenhema sami sebe nazivaju „jevrejskom armijom“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

6 Komentara

  1. Zamislite da je neko napisao ovo:“Sve sami Srbi i p****** „Zar Srbi ne navijaju za Partizan??Navijaju naravno.E sada,ne mogu da shvatim da neko može to da napiše u bilo kom kontestu a i u bilo kom kontestu odnosiće se ja najgori moguću način!Koje ovaj lik iznad transparenta ne vidim da ima tri prsta ili da drži šipak nego kao da salutira..to će biti dokaz na sudu jer je neko čekao da ovakav imbecil podigne ruku u tom položaju i da ga uslika!Mi smo nacija patriotska!!!Izreal nije priznao KOSOVO!!!U najgorim mukama smo zajedno sa njima bili,imali smo zajednickog neprijatelja TIRANINA!Nisu zaslužili ovo!Ni u ŠALI!

    0
    0
    Odgovori
  2. Aman, bre, ljudi, dokle svi da ispaštamo zbog jednog ili par idiota??? Pohapsiti počinioce, klub kazniti zbog propusta, transparent nije smeo biti unet na stadion, i to je to. Izbacivanje iz takmičenja zbog ovoga, bilo bi suludo. Ako bih ja sutra otišao na stadion Totenhema i razvio transparent kojim vređam Srbe, da li bi i tada bila ovakva hajka na klub?

    0
    0
    Odgovori
  3. Dobro,pocinioci treba da se kazne i da im se zabrani ulazak na stadion..ali sta cemo sa engleskom stampom koja nas je nazvala bolesnicima,dakle kompletan narod su nazvali bolesnim..sto bi rekao muta nikolic-„pa to je sve normalno“..

    0
    0
    Odgovori
  4. Uefa je rekla moguce kazne ali nijedna nije izbacivanje.Tako da prizeljkivanje gurbetskih novinara da izleti partizan nece se obestiniti na njihovu veliku zalost.

    0
    0
    Odgovori
  5. i to navijači to je stoka treba nas izbaciti jedno 5 godina čitav savez i da se jednom stane kretenima kome nije interes sport nego mrznje

    0
    0
    Odgovori
  6. Mnogo ste bre glupi, niko i ne kaže da je klub antisemitski samo da su vam navijači takvi (njih nekolicina koji su poslali takvu sliku u svet) i zbog toga ćete da ispaštate sve dok ne shvatite kakva su pravila ponašanja (i ona su glupa, ali tako je kako je, mi se ne pitamo). Umesto da prihvate „Igru“ kluba i krivicu svale na nekoliko pojedinaca koji su istakli transparent takozvani navijači se oglašavaju saopštenjem u kojem podržavaju idiotski gest i tako prihvataju kolektivnu krivicu. Evo da vam plastično objasnim ako vaš mozak to ne može da shvati. Kada sami sebe nazovete „četnicima“ to vam svakako ne smeta čak vam i imponuje, ali kada to urade hrvati ili muslimani onda vam ne prija, eee isti slučaj je i sa jevrejima, crncima (nigerima)…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter