3
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

HRABRI PARTIZAN OSVOJIO BOD: Nula u Humskoj

Objavljeno: 18.09.14 u 20:51

Fudbaleri Partizana ostali su neporaženi i u 12. utakmici u novoj sezoni odnosno sedmoj u evropskim takmičenjima pošto su u meču 1. kola grupe C lige Evrope odigrali nerešeno 0:0 protiv londonskog Totenhema.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Od samog starta bilo je jasno da je osnovna namera trenera Marka Nikolića bila da njegov gol ne primi gol, a u napadu šta uradi uradio je. A mogao je da uradi dosta pošto su Englezi bili prilično nezainteresovani u ovom meču o čemu najbolje svedoči tim koji je na teren poslao trener Poketino pošto pored kvinteta koji je ostao u Londonu u prvih 11 nije bilo Lamele i Soldado što svakako ne umanjuje uspeh Partizana.

Oba tima su imala svoje šanse ili tačnije rečeno poluprilike pa bi moglo da se kaže da oba tima mogu da budu zadovoljni ostvarenim rezultatom.

Na bod u duelu sa Totenhemom crno-beli bi mogli da dodaju još neki oposle gostovanja u Grčkoj Asterasu koje je zakazano za 2. oktobar. U drugom meču grupe C Bešiktaš je u poslednjim momentima ispustio trijumf u duelu sa grčkim timom odigravši 1:1.

TOK MEČA

Prvo poluvreme: Već na početku meča viđene su dve dobre šanse po jedn sa obe strane. Kejn je pogodio prečku, srećom. Sa druge strane, Drinčić je oštro centrirao,n loptu je sa peterca izbacio Nouton. uvodnih petnaestak minuta lopta je više u posedu Engleza. Vreme je idealno, a Grobari pevaju bez prestanka, ali je teren jako loš, kao i prethodnih nedelja. U 15. minutu je Lazović šutirao pravo u golmana.

Bio je to početak ofanzivnije igre Partizana. Imali su crno-beli veliku šansu u 25. minutu. Volkov iz auta, Lazović sa četiri metara ali Vertongen je fenomenalno intervenisao. Raspoložen je Grbić. Proigrao je sašu Ilića, kapiten je sa deset metara uhvatio volej, ali je lopta otišla daleko iznad gola… Tausend je lajtom udario Volkova, pri skoku, sudija nije reagovao. Igrao se 34. minut. Mogao je Partizan da ode na odmor sa vođstvom. U 45. minutu kapiten je lepo proigrao mladog Pantića, koji je ipak mlako šutirao.

Drugo poluvreme: S obzirom da u poluvrmenu nije bilo izmena dalo bi se zaključiti da su treneri zadovoljni igrom svojih ekipa u prvih 45 minuta. Međutim, na povredu se požalio Vladimir Volkov i činis e da će morati da dođe do prinudne izmene. Petrović je u 54. minutu zamenio reprezentativca Crne Gore. Nakon jednog sata igre dve izmene u londonskom timu, ušli su Lamela i Soldado, a izašli Paulinjo i Tausend što znači da će Totenhem igrati nešto ofanzivnije.

Najbolju priliku za PArtizan u 61. minutu imao je Lazović, ali je njegov udarac zaustavio Loris, da bi se kasnije ispostavilo da je ipak bio ofsajd. Na drugoj strani Totenhem je stvorio dve šanse, ali u oba slučaja Kejn i Soldado su malo kasnili na loptu koja je dolazila sa boka. Ni Ćirković nije uspeo da izdrži meč do kraja zbog povrede pa je umesto njega u igru ušao Saša Marković koji je zauzeo mesto u veznom redu, a Branko Ilić se vratio na poziciju centarhalfa. U završnici meča ponovo Partizan ima inicijativu i češće preti golu gostiju, ali se sve uglavnom završava udarcima sa distance i to nepreciznim. Ostalo je još 10-ak minuta do kraja sa sve sudijskom nadoknadom i čini se da ipak nećemo videti nijedan gol. Igraće se još tri minuta nadoknade izgubljenog vremena.

PARTIZAN: Lukač – Vulićević, Stanković, Ćirković (68 S. Marković), Volkov (54 Petrović) – B. Ilić, Drinčić – Pantić, S. Ilić, Grbić (85 Luka) – Lazović.

TOTENHEM: Loris – Njuton, Vertongen, Facio, Dejvis – Paulinjo (60 Soldado), Tausend (60 Lamela) – Stamboli (72 Kapue), Bentaleb, Lenon – Kejn.

Ekipa Partizana večeras od 19:00 sati u Humskoj ulici dočekuje engleski Totenhem u okviru prvog kola Grupe C ovogodišnjeg izdanaj Lige Evrope. Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu.

Englezi dolaze u Beograd kao veliki favoriti. Međutim, sport, a samim tim i fudbal, je upravo zbog toga zanimljiv jer ne pobeđuje uvek onaj koji je bolji na papiru.

Crno-beli su tokom ove sezone svojim navijačima u Humskoj priredili nekoliko šok-utakmica u kojima su uspevali da naizgled beznadežnu situaciju preokrenu u svoju korist. U ostalom, Nefči je u poslednjoj rundi kvalifikacija vodio sa 0:2, ali su crno-beli na kraju slavili sa 3:2 i plasirali se dalje.

Trener Parnog valjka, Marko Nikolić, ima određenih kadrovskih problema. Crveni karton Škuletića u pomenutom dvomeču sa Nefčijem, donekle je poremetio planove pa će strateg Partizana na megdan „pevcima“ izvesti ekipu s jednim napadačem.

– Start Lige Evrope se nadovezuje na našu dobru seriju. Protiv Čukaričkog smo zadržali nivo efikasnosti, osvojili tri boda. Predstoji nam duel sa verovatno najtežim mogućim protivnikom, jako atraktivnim za publiku, medije. Partizan je delimično ispunio svoj takmičarski cilj, ali smo ga istog momenta preformulisali, ne želimo da budemo samo puki učesnici u LE – najavljuje hrabru igru trener Partizana.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

  1. Napadača golgetera ne smemo da imamo već 25 godina. Ako ga imamo on se ekspresno prodaje za tepsiju ribe. Treneri dobri se najuruju a dovode….

    Igrači prodati sad vrede 300 mil eur

    Uprava napolje!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter