2
Košarka

DVA SVETA: 50 država protiv malene Srbije

Objavljeno: 15.09.14 u 21:40

Malo je onih ljubitelja sporta koji su bili nezadovoljni posle osvojene srebrne medalje naše košarkaške reprezentacije na Svetskom kupu u Španiji. Oni koji i dalje ne shvataju sa kakvom košarkaškom silom se suočila naša selekcija u finalu u kojem je istina ubedljivo poražena od SAD (129:92) to bi mogli da shvate iz ilustracije koja danas kruži internetom.

Mundobasket-2014-Logo

Naime, na ovoj karti sveta možete da vidite kolika je razlika u teritorijalnom smislu između Amerike koju čini čak 50 saveznih država i „zemlje seljaka na brdovitom Balkanu“. Podatak da SAD ima tri puta više registrovanih košarkaša nego što Srbija ima stanovnika takođe dovoljno govori koliki uspeh su ostvarili naši Orlovi.

karta-sveta

Neki će reći da Amerikanci nisu izveli najjači sastav i da su im glavni cilj Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali isti ti zaboravljaju da ni naš selektor nije mogao da računa na sve igrače koje je želeo da vidi u državnom timu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. Uspeh je ogroman. Proslih godina nismo ni uspevali da se kvalifikujemo za takmicenja.
    Ko je nezadovoljan, nek pokaze svoj uspeh u oblasti kojom se bavi… Ali ruku na srce, ja ne znam nijednu nezadovoljnu osobu….makar se nadam da ne znam 😉

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter