0
Auto Moto

Lorencu pol pozicija, Markes startuje iz drugog reda

Objavljeno: 13.09.14 u 16:37

Vozač Jamahe Horhe Lorenco osvojio je prvu pol poziciju ove sezone, pred 13. trku u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Veliku nagradu San Marina. Španac je do nje došao sjajnim krugom od 1:33.238 minuta na stazi „Marko Simončeli“, u Mizanu.

horhe-lorenco

Drugo mesto, sa samo 51 hiljaditinkom zaostatka, pripalo je Andrei Janoneu na Pramak Dukatiju, ispred sunarodnika Valentina Rosija. Za samo 13 hiljaditinki je bio iza Janonea, a branioca titule Marka Markesa je pobedio za 58 hiljaditih delova sekunde.

Markes se u Mizanu prvi put ove sezone neće naći u prvom startnom redu, a u drugom će mu društvo praviti Dani Pedrosa i Andrea Doviciozo na fabričkom Dukatiju. Prvu desetoricu kompletiraće braća Espargaro Pol i Aleš, Bredli Smit na Jamahi ekipe Teh 3 i vozač LCR Honde Štefan Bradl.

Pred Veliku nagradu San Marina, Markes na čelu generalnog plasmana ima 288 bodova, 89 više od Pedrose, dok ’Doktor’ na trećem mestu ima 189 bodova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter