0
Košarka

MUNDOBASKET: Brazilci, sada ste videli šta je joga bonito! Srbija u polufinalu!

Objavljeno: 10.09.14 u 19:45

Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva u Španiji! Brazil je u četvrtfinalu razbijen sa 84:56 i mogli su na delu da vide šta je joga bonito, demonstrirali su to Raduljica, Teodosić, Bogdanović… A u polufinalun idemo na Španiju ili Francusku…

srbija-novizeland-273

 

Fenomenalna igra Srbije, bez greške. Revanširali su se naši momci u velikom stilu i sada, puni samopouzdanja čekaju rivala u polufinalu, Španiju ili Francusku. Srbiju su do ove ubedljive pobede predvodili Teodosić sa 23 poena, Bjelica sa 8 u prvom poluvremenu, a u drugom Bogdanović sa 12, kapiten Krstić sa 10…

Četvrta četvrtina: Ogromnih 20 poena razlike posle fenomenalnog poteza Bogdana Bogdanovića, sa ogrooomne udaljenosti. Prethodno je trojku ubacio i Stefan Marković. Kakva igra Srbije, nema posustajanja… Novo zakucavanje raduljice, za 77:48. U strelce se upisao i Štimac.

Treća četvrtina: Lepo je počela treća deonica, zakucavanjem Raduljice, pa Bogdanovića! Brazilcima su dosuđene dve tehničke greške. Serija slobodnih bazanja za Đorđevićeve izabranike. Raduljica je pogodio jedno, Teodosić četiri, i to je naše momke dovelo do prednosti od 48:34. Održavaju naši prednost, posle koševa Markovića i trojke Bogdanovića imaju 53:36. Teodosić je doveo drugare do „+20“, zabeleživši 23. poen. srbija se odlepila na 62:39. Treća četvrtina 29:12.

Druga četvrtina: Brazil je poveo sa 23:21, ubacivši dve trojke. Teo je vratio jednu, smanjio vođstvo i postao naš prvi igrač sa dvocifrnim učinkom. Srbija je vratila i uvećala prednost na 26:23 posle koša Bogdanovića. Međutim, Brazilci su napravili seriju 9:0 i poveli sa 35:32. Tada su proradili Teodoić i Bjelica, ubacili trojke i vratili stvari na svoje mesto. U poslednjoj sekundi pogodio je kapiten Krstić, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom – 37:32. Plus pet pred drugo poluvreme, druga četvrtina 16:15… Uprkos praznom hodu, i ovaj deo igre pripao je našim momcima.

Prva četvrtina: Selektor Aleksandar Đorđević opredelio se da na parket izvede petorku koju čine: Marković, Teodosić, Bjelica, Kalinić, Raduljica. Poveli su naši momci sa 5:4 prvi put na meču, posle četiri minuta igre bilo je 10:9. Markinjoš i Teodosić su raspoloženi. U šestom minutu su u igru ušli Bogdanović i Krstić, a Srbija je tada imala „+5“, posle prodora Teodosića. Dva minuta pre kraja prve deonice Brazilci su prišli na pola koša razlike, ali je Bogdanović sjajno blokirao Varažaa. U poslednjem minutu Bjelica je pogodio, a na odmor se otišlo rzultatom 21:17.

Srbija 84

Brazil 56

21:17, 16:15, 29:12, 18:12

Srbija: Bjelica 8, Kalinić 5, Marković 9, Raduljica 10, Teodosić 23, Birčević 3, Bogdanović 12, Jović, Katić, Krstić 10, Simonović, Štimac 4.

Brazil: Barbosa 5, Uertas 4, Spliter 3, Varežao 12, Vijera 12, Garsija 8, Đovanoni, Hetšajmer 2, Mačado, Nene, Neto 6, Tejlor, Ilario 4.

Tok meča

Izabranici Aleksandra Đorđevića pred sobom će imati težak ispit. Ispit u kojem će morati da poprave ono što su napravili u grupnoj fazi, kada je Brazil slavio nakon dramatičnog meča prepunog preokreta u kojem je naša selekcija prešla put od očaja do sjaja i vratila se nazad.

Bez sumnje da su igrači Brazila na oprezu. U ostalom, njihovi košarkaši listom, uključujući i sve njihove NBA zvezde, svesni su da „Orlovi“ vrlo lako mogu da se pretvore u „zmajeve“ i da su kadri, bez većih problema, da „pojedu“ svoje rivale. – Srbija ima veoma jak tim, igraju čvrsto. Moraćemo da odigramo na najvišem nivou ako želimo da pobedimo u četvrtfinalu i plasiramo se u samu završnicu – izjavio je Leandro Barbosa novi član Golden Stejt Voriorsa.

Sa druge strane, u taboru naše selecije Brazil s pravom uživa status ozbiljnog rivala. Međutim, prvi meč ovih timova, iako je završen porazom našeg tima, jasno je pokazao da reprezentacija Srbije može da se nosi sa Neneom, Barbosom, Spliterom i drugovima. Nakon meča Srbije i Brazila, u terminu od 22:00 sata, na repertoaru Mundobasketa biće i derbi susret 1/4 finala, utakmica između Francuske i Španije. 18:00 Srbija – Brazil
22:00 Francuska – Španija 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter