0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

RUKOMETAŠI DOBILI SELEKTORA: Nekada najbolji golman sveta vodi Orlove

Objavljeno: 09.09.14 u 21:36

Skupština Rukometnog saveza Srbije (RSS) odlučila je da Dejan Perić do daljeg obavlja dužnost v. d. selektora muškog nacionalnog tima.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Proslavljeni golman preuzeo je vođstvo reprezentacije sredinom juna, nakon što je usvojena ostavka dotadašnjeg selektora Vladana Matića zbog loših rezultata.

– Osnovna linija oko selektora je nastavak rada Dejana Perića u sadašnjem statusu, sve do eventualnog dolaska do kandidata koji ispunjava programske, finansijske i EHF uslove. U međuvremenu, potpredsednici RSS Perović i Stanković, generalni sekretar Đurković i ja razgovaraćemo s potencijalnim kandidatima. Reprezentativne selekcije biće i tema narednog Upravnog odbora RSS koji se očekuje u narednih desetak dana u skladu sa najavljenim planom – rekao je predsednik UO RSS Velimir Marjanović, a prenosi agencija Tanjug.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković obavestio je Skupštinu da će 19, 20. i 21. septembra u Dablinu biti održan redovni kongres Evropske rukometne federacije (EHF) na kojem će, prema raspoloživim informamcijama, na dnevnom redu biti i prijem novih članova, među kojima je Kosovo.

– Kosovo je 2004. dobilo status pridruženog člana u EHF. Prošlo je 10 godina i oni su nastavili sa naporima da dobiju status punopravnog člana, od 193 države priznalo ih je 107. Delegati na Kongresu verovatno će postupiti kao što njihova zemlja postupa po tom pitanju i mi ćemo pokušati da u narednih 10 dana sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom spoljnih poslova naše zemlje to sprečimo – kazao je Đurković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

On je napomenuo da je RSS prethodnih godina uložio veliki napor da se odloži prijem Kosova za punopravnog člana EHF.

– Pratićemo upustva naših državnih organa i svih ljudi koji se bave tom problematikom. Mi ćemo postupiti onako kako nam iz ministarstava budu predložili – zaključio je Đurković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter