Kompletno sportsko društvo Crvena zvezda nalazi se u katastrofalnoj situaciji. Kulimancija je stigla u vidu izbacivanja rukometnog kluba iz Superlige!

Povezane vesti

Crvena-Zvezda-Logo-RK

Uprkos naporima Zajednice Superlige i SD Crvena zvezda, ovaj klub neće imati pravo da se takmiči u eltinom takmičenju.

Kako prenosi list „Sport“, SD Crvena zvezda nije uspelo da postigne dogovor sa igračima kojima se duguje novac i zbog kojih Zvezda nije dobila dozvolu da učestvuje u najvišem rangu. Zajednica je reprogramirala dugove, produžila rokove mimo svih propisa, ali to nije donelo končano rešenje po kojem bi crveno-beli ostali u eliti.

– Izašli smo u susret, učinili sve ustupke, pod uslovom da se postigne sporazum kojima se duguje novac, ali nažalost, izgleda da to nije urodilo plodom. Nemaju saglasnost igrača kojima se duguje – rekao je Dragan Jaćović, predsednik Zajednice Superlige.

– Sportsko društvo je dalo pismenu garanciju, navelo rok do kada će da izmiri obaveze. Bili smo spremni da to prihvatimo u interesu rukometa prvenstveno. Rok je bio od decembra do 31. maja. Međutim, igrači, po informacijama koje imam, nisu bili spremni da prihvate sporazum. Izgleda nemaju poverenje u ljude iz rukometnog kluba – dodao je Jaćović.

Zvezda trenutno duguje Nikoli Dokiću, Nikoli Šljivančaninu, Urošu Miloševiću, Nemanji Zelenoviću i Stevanu Ćiriću.

 Nažalost, Crvena zvezda neće moći da se takmiči ni u Superligi, ni u bilo kojoj drugoj, baš zbog situacije koju imaju sa tim igračima. Po ovome svemu sledi pauza od godinu dana, koliko znam. Istekao je krajnji rok i sve vodi ka tome. Mi smo, kao Zajednica, učinili sve da do ovoga ne dođe. Međutim, nismo sportni ni mi, ni Sportsko društvo Crvena zvezda, ali nešto škripi u odnosu igrača i predstavnika rukometnog kluba – naglasio je Jaćović prenosi list Sport.