0
Boks

ŠAMPION SVETA POSETIO RODNU SRBIJU: Vučić najavio meč Hukića u Beogradu

Objavljeno: 05.09.14 u 12:15

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je profesionalnog prvaka sveta u kruzer kategoriji Muamera Hukića, a koji, iako boksuje pod nemačkom zastavom, svuda ističe da je rođen u Srbiji i lepo govori o njoj.

hukic-trening

„Ugostili smo velikog svetskog šampiona Muamera Hukića – Huka i ponosan sam na činjenicu da se on svuda hvali i dobro i lepo govori o našoj Srbiji. On je čovek koji ujedinjuje Bošnjake, Srbe i sve druge sa naših prostora svojom ljubavlju, borbenošću i divnim odnosom prema poslu“, rekao je premijer Vučić.

Kako je rekao Vučić, Hukić je 13 puta branio svoj pojas i svetski je rekorder u svojoj kategoriji po tom uspehu, dodajući da je Hukić velikim radom i trudom uspeo sve to da postigne i postane jedna od najvećih zvezda u Evropi.

Vučić je dodao i da se za Hukićeve mečeve ne može pronaći karta, te da su razgovarali da neku od sledećih odbrana pojasa napravi u Beogradu, u najvećoj hali na Balkanu – Areni.

Premijer je najavio da ćemo pomoći koliko možemo da taj spektakl bude organizovan na najbolji mogući način.

„Uveren sam da će Hukić svoju veliku ulogu, ulogu izvanrednog čoveka koji ujedinjuje i spaja ljude iz čitavog regiona sportskim umećem, borbenošću i znanjem, nastaviti i još jedanput sam mu zahvalan što je ovde došao. Srbija će uvek poštovati njegov trud i rad i uvek biti zahvalna za ono što čini na promociji naše zemlje“, istakao je Vučić.

Hukić je zahvali premijeru na prijemu, dodajući da će Vučić pokušati da mu pomogne da jedan meč održi u beogradskoj Areni, kako bi ceo naš narod, ma odakle dolazio, mogao da ga podrži i da zajedno pobede i budu šampioni.

„Meni je mnogo drago, što kao dete iz Srbije, i kao Bošnjak, mogu da ujedinjujem Bošnjake i Srbe“, zaključio je Hukić.

Hukić je premijeru poklonio bokserske rukavice i pokazao mu svoj pojas šampiona, dok je Vučić bokserskom prvaku uručio knjigu „Amazing Serbia“.

Hukić je rođen 1984. godine u Sjenici, a u svetu boksa je poznat pod imenom Marko Huk. Sa samo osam godina otišao je u Nemačku, pod čijom se zastavom i danas bori.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter