0
Odbojka

Kolaković: Venecuela ume da bude nezgodna

Objavljeno: 05.09.14 u 20:12

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da njegovi izabranici moraju da smanje oscilacije u igri i u narednim mečevima na Svetskom prvenstvu pruže maksimum od početka i kraja.

Igor-Kolakovic-1

– Moramo da shvatimo da nema slabih protivnika, meč protiv Australije je opomena da mora da se igra maksimalno do kraja, bez oscilacija. Pad koncentracije u pojedinim trenucima posledica je lošeg starta na šampionatu. Posle smo imali izuzetno težak meč sa Argentinom u psihološkom smislu i nastojali da se odmorimo protiv Australije, ali to je nemoguće na ovako velikom takmičenju, rekao je Kolaković prenosi agencija Beta.

Srpski odbojkaši su posle početnog poraza na otvaranju šampionata od domaćina Poljske (3:0) vezali dve pobede od 3:1, protiv Argentine i Australije.

– Otvaranje Svetskog prvenstva nije proteklo kako smo želeli, očigledno smo se više divili tom meču i spektaklu nego igrali, usledila su dva važna susreta sa bodovnog stanovišta, protiv Argentine i Australije. U drugom meču imali smo padova u igri, naročito u setu kojeg smo izgubili. Nadam se da će to doći u ravnotežu kada se spojimo sa drugom grupom, rekao je Kolaković i dodao da nacionalni tim mora da smanji broj grešaka prilikom servisa.

On je najavio promene u ekipi pošto izuzetno naporan sistem takmičenja zahteva angažovanje većeg broja igrača.

Naredni protivnik Srbije je selekcije Venecuele, a taj meč na programu je sutra u Vroclavu od 16.30.

– Venecuela je tipična južnoamerička reprezentacija, koja gaji agresivan stil igre. Znaju da budu izuzetno nezgodni ako im se dopusti da tu agresivnost ispolje do kraja. Ne spadaju u naš rejting, ali moramo da ih uvažavamo, zaključio je Kolaković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter