0
Ostali sportovi

Srpske golferke na SP u Japanu

Objavljeno: 02.09.14 u 11:26

U sredu u Japanu počinje 26. Svetsko amatersko prvenstvo za golferke, a Srbiju će predstavljati dve igračice – Tamara Palkovljević i Arijana Savić. Na terenima Ošitate i Irijama 51 reprezentacija boriće se za titulu najbolje na svetu, koju je pre dve godine u Antaliji osvojila Južna Koreja.

Golf-Golferka

Srbija je u Turskoj, kada je debitovala na Svetskom šampionatu, bila na 43. mestu ispred Slovačke, Brazila, Poljske, Portugala, Gvatemale, Estonije, Guama, Tunisa, Bosne i Hercegovine i Ukrajine. Osnovni cilj ove sezone je da se napravi korak napred.

-Očekujem da ću odigrati dobro. Želim da pokažem na turniru sve ono što sam radila u prethodnom periodu. U dobroj sam formi. Konkurencija će biti jaka, ali moj osnovni fokus biće na sopstvenoj igri. Zahvalna sam na ukazanoj prilici da nastupim na najvećoj svetskoj golf smotri i osećam veliki ponos što ću predstavljati Srbiju – rekla je srpska reprezentativka Tamara Palkoviljević.

Kapiten srpske reprezentacije Nebojša Lazić ističe da će naš tim u Japanu nastupiti u dobroj formi, pošto je ona tempirana da bude na vrhuncu tokom Svetskog šampionata.

– Manji hendikep za naš tim biće povrede, čije se posledice još osećaju. Arijana Savić dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Imala je nezgodnu operaciju zgloba leve ruke pre osam meseci. Još uvek nije dostigla svoj vrhunac, ali s obzirom na veliku želju koju ima da predstavi Srbiju u najboljem svetlu, verujemo da će rezultati biti dobri. Tamara je ove sezone imala dobre rezultate. Ona je nedavno sanirala povredu leđnog mišića. Pokazala je dobru igru u Bugarskoj pre par nedelja i odličan stav prema nacionalnom timu. Nadamo se da će dati veliki doprinos našim dobrim rezultatima u Japanu – istakao je Lazić.

Na istom mestu naredne nedelje nastupa muška reprezentacija Srbije. Od srede, 10. septembra igraće se 29. Svetsko amatersko prvenstvo za golfere za trofej „Ajzenhauer„, a boje naše zemlje u Japanu braniće Čedomir Ilić, Ilija Đurđević i Ranko Helc.

Naredni Svetski šampionat održaće se u Kankunu u Meksiku 2016. godine, a tokom prvenstva u Japanu biće određen domaćih najboljih svetskih amaterskih golfera 2018. godine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter