Perspektivni juniorski golf reprezentativac Srbije Luka Jovanović pobednik je petog po redu turnira „Sava Čelendž“ koji je odigran na terenima „Golf kluba Beograd“ na Adi Ciganliji. On je još jednom potvrdio da se nalazi u izvanrednoj formi, pošto je ostvario 40 bruto poena. Ukupni rezultat 13-godišnjeg Jovanovića iznosi +2, a impresivna je činjenica da je čak na pet rupa imao „birdije“.

Povezane vesti

Jovanović

Ovaj turnir specifičan je po tome što su se sve tri kategorije takmičile zajedno, a učestvovalo je ukupno čak 77 golfera. Igralo se po Stejblford neto sistemu, dok je konačni pobednik bio određen na osnovu najboljeg bruto rezultata.

U A kategoriji najbolje neto rezultat imao je Aleksandar Stojiljković sa 38 poena. Na drugom i trećem mestu bili su Branislav Žegarac sa 35, odnosno Zoran Mirkov sa 34 poena.

U B kategoriji viđena je najveća konkurencija – čak 40 takmičara. Najbolji je bio Mladen Đurović sa 39 poena, ispred Gorana Buzadžića takođe sa 39 i Line Dedijer sa 38 poena.

U C kategodiji trijumfovala je Ljiljana Simić sa 38 poena. Drugi je bio Luka Jokić, a treći Željko Protić.

Pojedinačne nagrade dobili su i Sandra Dedijer i Aleksandar Flanđunis koji su izveli najduže udarce, dok je Marko Đorđević imao udarac iz prve najbliži rupi.

Jesenja golf sezona se polako zahuktava. Ovog vikenda igraće se novi Masters „Unika golf čelendž“, 16. i 17. septembra na programu je „Pro-Am“, pa 20. i 21. septembra „Dajners klub golf turnir“ i „BMW golf kup Srbija“ 27. septembra.

Podsećamo da će reprezentacija Srbije ovog meseca učestvovati na Svetskom šampionatu u Japanu. Prve startuju dame već u sredu, dok će 10. septembra na terene u Karuiazava izaći i naši seniori.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.