1
Ostali sportovi

I JUNIORI SU PRVACI EVROPE: Vujasovi klinci bolji od Mađara!

Objavljeno: 31.08.14 u 17:31

Srpski juniori su prvaci Evrope! U velikom finalu, u sjajnoj utakmici pobedili su Mađarsku sa 7:6 (3:1,1:1,1:3, 2:1). Ovo je četvto finale ovoga leta koje naši vaterpolisti igraju sa mađarima i četvrto zlato u našoj riznici. Treba napomenuti da je ovo prvi trofej u trenerskoj karijeri Vladimira Vujasinovića, nekada jednog od najboljih igrača sveta, a sada perspektivnog stručnjaka.

juniori

Srbija je igrala sigurno u prvoj polovini meča. Poveli smo preko Stojanovića, a onda je Drašović dva puta uzastopno zatresao mrežu rivala. Imali su naši momci vođstvo od 4:1, pogodio je i asanović, ali su komšije to stigle, pa i prestigle. Izjednačio je Gogov. Početkom poslednjeg dela igre Srbija je sa dva gola Subotića i Jakšića obezbedila nedostižnu prednost koju su Mađari samo smanjili 19 sekundi pre kraja utakmice.

Selektor Vladimir Vujasinović je vodio sledeći tim gol­ma­ni: Mi­lan Vi­to­ro­vić, La­zar Do­bo­ža­nov (obo­ji­ca Voj­vo­di­na), cen­tri: Ni­ko­la Ra­du­lo­vić i Mar­ko Ma­noj­lo­vić (Par­ti­zan Raj­faj­zen), zgod­na stra­na: Ga­vril Su­bo­tić, Draško Go­gov, Og­njen Sto­ja­no­vić, (svi Par­ti­zan), ne­zgod­na stra­na: Ma­te­ja Asa­no­vić (Par­ti­zan), Đor­đe Le­kić (Voj­vo­di­na), Ivan Gvo­zda­no­vić (Voj­vo­di­na), be­ko­vi: Ni­ko­la Jak­šić, Mi­haj­lo Re­pa­no­vić (obo­ji­ca Par­ti­zan), Ra­do­mir Dra­šo­vić (Crvena zvezda).Pomagali su mu Zoran Milenković i Nikola Radojičić.

Bravo Srbijo, bravo Vlado! Pamtiće se dugo ovo vaterpolo leto.

Svetska liga, Evropsko prvenstvo (seniori), FINA Svetski kup, Evropsko prvenstvo (juniori)… Treba podsetiti i da su juniori četvrti na svetu, bez ijednog poraza, izgubivši dva poslednja meča na peterce. Srbija je svetska sila u vaterpolu, a ove medalje to i potvrđuju!

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter