1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda pobedila Spartak na ‘festivalu stativa’ (VIDEO)

Objavljeno: 30.08.14 u 21:30

Ekipa Crvene zvezde rezultatom 1:0 pobedila je Spartak iz Subotice u meču koji je večeras odigran na Marakani u okviru četvrtog kola JSL. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli i Subotičani su odigrali dva dijametalno suprotna poluvremena. Dok u prvom nije viđena gotovo niti jedna ozbiljnija situacija pred oba gola, u drugom je izvršena prava kanonada na okvire golova i jednog i drugog tima.

Naravno, po broju šansi prednjačili su domaći, ali su plavi imali priliku da hladnim tušem poliju „vreli“ sever koji je, još u transu nakon prvenca Avramovskog, gledao kako Subotičani pogađaju stativu.

Ovo je najbolji start Crvene zvezde u istoriji kluba, budući da su nakon prve četiri utakmice upisali sve četiri pobede, i to bez primljenog pogotka.

Tok meča:

Crveno-beli su drugo poluvreme počeli znatno angažovanije. Izabranici Nenada Lalatovića počeli su s visokim presingom, a iz takve, agresivne igre, u relativno kratkom periodu stovorili su dve izgledne prilike. Najpre je Petković glavom pogodio prečku, posle sjajnog centaršuta Ristića nakon jednog prekida, iskosa sa leve strane gola Spartaka.

Potom, u 69. minutu, crveno-beli su pogodili prečku dva puta u istom napadu. Ovog puta prekid je izveden sa leve strane gola Spartaka, stvorila se velika gužva, Jović je pokušao dva puta, Mijailović je pogodio prečku, ali je to bilo sve. Crveno-beli su u 77. minutu pogodili još jednom okvir gola. I ponovo nakon centaršuta. Ovog puta, Đorđe Rakić je pogodio stativu. Konačno, u 78. minutu Danijel Avrmaovski je sjajnim šutem doneo prednost Zvezdi! Prethodno, asistirao mu je Đorđe Rakić.

Imali su gosti priliku da izjednače, samo nekoliko minuta nakon vodećeg gola tima s Markane. Međutim, da ovaj duel JSL s pravom dobije epitet „meč stativa“ potrudili su se igrači Spartaka koji su loptu, u 81. minutu, sproveli samo do okvira gola crveno-belih.

 

Domaćin je konstantno napadao i u 59. minutu opet bio blizu pogotka kada se Pečnik našao u kaznenom prostoru i posle dva driblinga šutirao visoko preko gola Subotičana.

Od samog početka domaći su dominirali na terenu, lopta je gotovo sve vreme bila na polovini Spartaka, ali se do prve šanse čekalo do 15. minuta kada je nakon odličnog centaršuta Ristića iz slobodnog udarca, Rakić spustio loptu glavom pred gol, međutim gosti su otklonili opasnost. Gosti nikako nisu uspeli da dođu do gola Rajkovića, odbrana Zvezde je dobro postavljena i organizovana i držala je Subotičane daleko od opasne zone.

U 32. minutu Zvezda je bila najbliža golu, Kovačević je topovski šutirao sa oko 25 metara, ali je golman Janošević krajnjom mukom odbio loptu u korner. Do odlaska na odmor nije bilo šansi, tempo utakmice je u potpunosti opao, Zvezda je dominirala, ali osim opasnog pokušaja Kovačevića sa distance nije viđen nijedan uzbudljiv momenat, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 0:0.

Trener Nenad Lalatović u odnosu na prva dva kola ima dve izmene u sastavu – Gavrić menja Lazovića, a Ristić Milijaša koji je napustio klub:

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović- Kovačević – Ristić, Savićević- Gavrić, Pečnik i Rakić.

SPARTAK: Janošević, Farkaš, Radović, Antonić, Milošević, Balabanović, Kovačević, Jondić, Plavšić, Torbica, Milić.

 

Zajedničko za obe ekipe je to da su dobro startovale u prvenstvu i da su do sada jedine koje nisu primile gol. Zato trener crveno-belih Nenad Lalatović upozorava svoje izabranike da protiv „golubova“ neće biti ni malo lako.

– Dolazi nam ekipa koja je po mom mišljenju najprijatnije iznenađenje u prva tri kola, jer su trenutno na drugoj poziciji i nisu primili nijedan gol, kao ni Crvena zvezda. Mi u ovom trenutku delimo prvo mesto sa komšijama, a oni su drugi, tako da je ovo po tabeli derbi kola – rekao je Lalatović.

Ipak, mladi šef stručnog štaba šampiona Srbije veruje da će njegov tim sa 12 bodova iz četiri kola otići na reprezentativnu pauzu.

„Ne očekuje nas ni malo laka utakmica, ali nas zanima samo pobeda i nova tri boda. O njima znamo sve, imaju jako dobre igrače, organizovan tim i znaju da igraju na rezultat. To su pokazali u prva tri kola, ali i mi smo pokazali da imamo kvalitet i očekujem da ćemo doći do nove pobede, da bismo imali mir pred pauzu koja sledi“, istakao je Lalatović.

Jelen Superliga Srbije, 4. kolo:

Subota:

Mladost – Napredak 17.00
Radnički 1923 – Borac 17.00
Crvena zvezda – Spartak 19.30
Čukarički – Voždovac 19.30
Radnički Niš – Donji Srem 19.30

Nedelja
OFK Beograd – Novi Pazar 17.00
Rad – Partizan 17.00
Jagodina – Vojvodina 19.00

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter