0
Ostali sportovi

SP: Četverac i dvojac bez finala

Objavljeno: 28.08.14 u 17:41

Na prvenstvu sveta u veslanju, u Amsterdamu, dve posade reprezentacije Srbije nisu uspele da izbore plasman u finale.

logo veslanje

Novoformirani četverac bez kormilara Goran Jagar, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Djerić „za dlaku“ je ostao bez borbe za odličja, nakon što je u fantastičnoj polufinalnoj trci prošao kroz cilj kao četvrtoplasirani s vremenom 5:56,47 minuta.

Srpski četverac imao je samo 28 stotinki zaostatka za trećeplasiranim čamcem Holandije (5:56,19), koji je overio vizu za finale uz prvoplasiranu posadu Australije (5:54,39) i drugoplasiranu Grčku (5:55,89).

Prvi ispod crte za finale bio je i ženski dvojac bez kormilara Jovana Arsić-Iva Obradović. Srpske veslačice bile su četvrte u polufinalu s vremenom 7:34,42, pa će u subotu veslati za plasman od 7. do 12. mesta.

U petak na stazu izlaze dve posade Srbije. Od 9,58 sati Miloš Stanojević će se u skifu za lake veslače boriti za plasman od 19. do 24. mesta, a nakon toga dubl skul Marko Marjanović-Aleksandar Filipović boriće se za plasman u finale.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter