Dvostruki evropski šampion u plivanju Velimir Stjepanović izjavio je da nikada nije imao dilemu za koju će se zemlju takmičiti.

Povezane vesti

FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

 

Stjepanović je rođen u Dubaiju, a njegovi roditelji su iz okoline Bijeljine, međutim, od početka karijere brani boje Srbije.

Oduvek sam znao da ću plivati samo za Srbiju, za zemlju koju volim. Samo jednom su me to pitali i nikada više. Srbin sam i to je bilo presudno da odbijem i ponudu Emirata. Ne razmišljam o materijalnoj strani te odluke“, rekao je Stjepanović za „Nin“.

„Jednostavno, volim da se takmičim pod srpskom zastavom, a Plivački savez zaista pomaže koliko god može. Do moje 14. godine, sve su finansirali roditelji, sada je i Savez uključen i ja sam zahvalan na tome“, dodao je Stjepanović.

Stjepanović je, međutim, odgovarajući na pitanje da li razmišlja o povratku u Srbiju po završetku karijere rekao da je takav scenario malo verovatan.

Iskreno, ne bih se vraćao. Posebno kada vidim kako je Čavić prošao sa školom plivanja. I moja devojka je iz Južne Afrike i eventualna selidba bi tražila ozbiljno prilagođavanje ovdašnjim uslovima. Dolaziću svake godine, ali ne verujem da ću živeti u Beogradu“, rekao je evropski šampion.

Stjepanović je dodao da su sva takmičenja na kojima sada učestvuje zapravo pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i da je na velikim takmičenjima najvažnije da uđe u finale.

„Tada uvek idem na prvo mesto bez obzira na to ko pliva pored mene. Uostalom, Biderman je svetski rekorder na 200 slobodno, Anjel svetski i olimpijski šampion, ali to me nije mnogo zanimalo. Mislim da imam odlične šanse za medalju na Svetskom prvenstvu u Kazanju. Ako me pitate za boju, zaista nemam pojma. Isto važi i za Olimpijske igre u Riju. Kad uđem finale, plivam za zlato“, istakao je Stjepanović.

Osvrćući se na protekli šampionat Evrope u Berlinu na kojem je osvojio zlatne medalje na 200 i 400 metara slobodnim stilom, Stjepanović je rekao da je u trci na 200 metara odlučio jedan zaveslaj i ukazao da je napravio taktičku grešku u svojoj najjačoj disciplini 200 metara delfin.

Taktizirao sam, želeći da sačuvam snagu za finale na 200 metara slobodno i preračunao se. Da sam plivao uobičajeno, lagano bih ušao u finale i stopostotno sam siguran osvojio i treću zlatnu medalju“, zaključio je Stjepanović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.