Srpska golf reprezentacija ostvarila je izvanredne rezultate na 36. Otvorenom amaterskom prvenstvu Mađarske. Naši golferi Čedomir Ilić, Ilija Đurđević i Ranko Helc bili su među 12 najbolje plasiranih igrača na terenima Rojal Balaton golf i jahting kluba u konkurenciji 53 takmičara iz 13 zemalja.

Povezane vesti

Ilija-Djordjevic-Golf

Najbolji rezultat ostvario je Ilić, koji je završio na petoj poziciji sa 230 udaraca, šest više od pobednika Klasa Erika Borgesa iz Nemačke. Helc je bio deveti sa 233, a Đurđević je podelio 12. mesto sa 243 udarca.

Uslovi za igru nisu bili najidealniji, pošto je dva dana pre početka turnira palo četrdeset litara kiše ko kvadratnom metru, a padavina nije prestala ni tokom samog takmičenja. To je bio osnovni razlog što nijedan golfer nije uspeo da ostvari rezultat bolji od +1 tokom drugog dana.

“U teškim uslovima uspeli smo da ostvarimo veoma dobre rezultate. Teren je bio mek, a vetar izuzetno jak, pa nije bilo lako kontrolisati let loptice“  rekao je kapiten našeg tima Nebojša Lazić.

Turnir u Mađarskoj predstavljao je poslednju pripremu pred nastup naše reprezentacije na Svetskom šampionatu u Japanu narednog meseca. Najbolji srpski golferi ove nedelje obaviće finalne pripreme u Beogradu.

Najbolji amateri sveta 29. put boriće se za Ajzenhauerov trofej, a šampionat u Karuizavi igraće se na dva terena – Irijama i Ošitate.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.