0
Ostali sportovi

„Rezultati naših plivača na EP u Berlinu su zadivljujući“

Objavljeno: 25.08.14 u 14:36

Potpredsednik Plivačkog saveza Srbije Milivoj Dopsaj rekao je da su rezultati plivača na Evropskom prvenstvu u Berlinu zadivljujući. On je dodao da plivačima Srbije sada predstoji teži deo posla – bolji rezultati u budućnosti od rezultata u Berlinu.

Plivaci

„Imali smo dobar plasman, više zlatnih medalja od Rusa, a čini mi se i Nemaca. Rezultati naših plivača su zadivljujući i svako od njih, budite sigurni, pružio je maksimum“,rekao je Dopsaj.

Reprezentativci obećavaju još veće uspehe u budućnosti. Pored Stjepanovića najbliži medalji bio je Čaba Silađi, koji je u finalu na 50 metara prsnim stilom zauzeo četvrto mesto.

„Prvenstvo je samo po sebi bilo veoma čudno. Bilo je dosta pomaka u rezulatatima kod svih plivača, tako i kod mene i samim tim to mi daje motivaciju da u budućnosti budem još bolji“, kazao je Silađi.

„Ne želim da pričam o tome da li sam mogao ili nisam (da osvoji medalju), to ćemo da ostavimo za neku drugu priliku, ne bih sada o tome. Želim samo da se zahvalim svima, da kažem da ću da nastavim saradnju sa (trenerom) Sebasijanom Higlom„, dodao je Silađi za B92.

Štafeta Srbije četiri puta 100 metara mešovito zauzela je deveto mesto u kvalifikacijama.

„Šteta što je finale izostalo za 13 stotinki, ali bez obzira na to, reprezentacija je prvi put plivala štafetu ispod tri minuta i 40 sekundi i time smo pokazalo da imamo veliki kvalitet i da u budućnosti možemo da se borimo za mnogo više“, rekao je Silađi.

Šampion Evrope Velimir Stjepanović ocenio je da je reprezentacija Srbije dala sve od sebe u Berlinu.

„Mislim da smo kao tim dali sve od sebe. Mislim da sam ja uradio sve što je trebalo. Žao mi je što nisam napravio dobar rezulatat u svojoj omiljenoj disciplini, 200 metara delfin. Bez obzira na sve, ovo je samo početak i verujem da sledeće godine u Kazanju (na Svetskom prvenstvu) će biti još bolji rezultati kao i u na (Olimpijskim igrama) Riju“, naveo je Stjepanović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter