0
Ostali sportovi

Najmlađi, a najbolji. Nikada nije gotovo dok Srbija to ne kaže!

Objavljeno: 24.08.14 u 19:15

Trećim zlatom, sa FINA Svetskog kupa,  kompletirano je ovo vaterpolo leto, bar što se seniorske reprezentacije tiče.

World Cup 2014 SRB gold

Dejan Savić je čestitao ekipi i smireno rekao:

– Veliki uspeh. Rekao sam im pre utakmice da nije gotovo, da ima da se igra. Veliki rival ali nije bilo straha. Šansa je bila tu. Srbija ima harizmu, bili smo u usponu. Obe ekipe su loše počele. Probali su da nas uvuku u tuču, odbranili smo se i tu smo se digli. Odbranom smo došli do peteraca. Oni su za nas već bili ravni zlatnoj medalji.

Strahinja Rašović:

– Pokazali smo veliku igru. Finale sa Mađarima kao uvek neizvesno. Čestitke svim momcima. Zaslužili smo ovakve trenutke i da slavimo.

Sava Ranđelović:

– Igrali smo, svi za jednog, jedan za sve. Velika pobeda. Čestitam i Mađarima, ipak tri puta su bili u finalu. Sada treba da nastavimo ovako da radimo i Srbija će imati razloga da se raduje.

Gavril Subotić:

– Izuzetno teška utakmica. Odbrana nas je izvadila, napad nije bio na nivou. Presrećan sam, tri pobede ovog leta. Veliki uspeh mlade ekipe. Ovo je dokaz da se kvalitetno radi i da imamo veliku budućnost. Ne smem da se mnogo radujem, jer sutra putujem u Tbilisi gde ćemo na EP juniora pokušati da uradimo što više.

Srđan Vukasnović:

– Okupili smo se u maju kao mala ekipa. Celo leto smo radili za ovako nešto. Stiglisu nam posle Mandić i Ranđelović. Bili smo najmlađi na turniru i nije se očekivalo da ćemo da da stignemo do finala i napravimo ovakav rezultat . Posebno protiv ovakvog sastava Mađarske. Odbrana nam je bila najbolja na turniru i to je odlučilo. Uveli smo utakmicu u peterce i zasluženo pobedili. To je nagrada za ovu ekipu, za  zajedništvo, za kvalitet.

Dušan Vasić:

– Čestitam od srca celoj ekipi, stručnom štabu. Drago mi je što sam seniorsku karijeru počeo sa zlatom na velikom takmičenju. Krasila nas je odbrana koja je znak našeg vaterpola. Kod peteraca nije bilo ni treme ni razmišljanja. Znalo se, kroz glavu.

Dušan Mandić:

– Nemam šta da kažem osim da ponovim da sam ponosam što sam bio kapiten ove ekipe. Veliki smo drugari, spremni da damo maksimu u svakom trenutku. Nismo se uplašili. Verovali smo i kada se činilo da će Mđjarska slaviti. Tri finala, tri zlata. Šta može lepše da bude.

Dušan Marković:

– Teška, iscrpljujuća utakmica. Verovali smo da možemo da ih iznenadimo i te su šanse rasle kada je bilo jasno da ne mogu da nas uplaše i da se odlepe. Kod peteraca nisam sumnjao u golmana i naše šutere. Velika pobeda, podstrek za još bolji rad.

Nikola Eškert:

– Ovo je u svakom pogledu, ne samo igračkom, drim-tim.

Dimitrije Obradović je teško skrivao emocije:

– Verovali smo i kada drugi nisu. Borili smo se, nismo imali šta da izgubimo i eto… Radost je ogromna slavićemo zasluženo

Njegov imenjak Rističević:

– Prelepo je bilo biti deo ove priče i pamtiću je do kraja karijere. Najmlađi smo, a najbolji.

Viktor Rašović:

– Ovo je pobeda svih nas koji smo ovde koji smo verovali da možemo do medalje. Znali smo da je u finalu sve otvoreno i videli ste.Teško i slatko.

Nemanja Ubović je ove sezone osvojio sva takmičenja u kojima je igrao:

– Čestitke drugarima, bili smo zaista na visokom nivou. Posebne čestike Belom na tituli najboljeg golmana. Ne prezamo od drugih i nadam se da ćemo nastaviti ovako.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter