0
Ostali sportovi

FINA Svetski kup: Srbiji pripalo i treće ovosezonsko finale sa Mađarima!

Objavljeno: 24.08.14 u 12:34

I u trećem ovosezonskom finalu rivali su bili isti, Srbija i Mađarska. Ponovo je epilog bio isti, zlato je osvojila Srbija pobedivši komšije sa 11:9, posle peteraca. Hrvati su osvojili bronzu, jer su sa 8:6 pobedili SAD.

SRBIJA

U kojem god sastavu da igra Srbija je vaterpolo velesila! Svetski šampion Mađarska u Kazahstan je došao u gotovo kompletnom sastavu koji je igrao na Evropskom prvenstvu i koji je Srbija demolirala u finalu. Delfini su u timu imali samo dvojicu standardnih prvotimaca, samo Dušana Mandića i Savu Ranđelovića.

Mađari su uglavnom imali vođstvo tokom celog prvog poluvremena, a naši su jurili prednost. Povele su komšije preko Batorija, izjednačio je kapiten Dušan Mandić, pravim projektilom. Prvih osam minuta igre dobile su kompije, zahvaljujući Erdeljiju.

Novi igrač crvene zvezde Dimitrije Obradović donosi poravnanje rezzultata. Pokušali su Mađari da se odlepe, otišli na 4:2 golovma Adama Dekera i Hošnjanskog. Odgovorila je Srbija preko Ubovića i Subotića. Međutim, tim Tibora Benedeka na odmor ipak odlazi sa prednošću, Erdelji je savladao Stefana Živojinovića.

Osujetili su Delfini pokušaj Mađara da se osetnije odlepe na početku tree četvrtine. Erdelji je vratio dva gola viška, ali je smanjio Obradović. Sa rezultatom 6:5 ušlo se u poslednju četvrtinu.

Slićna situacija viđena je i na početku poslednje deonice. Adam Deker je pogodio za „+2“, a rezultat je smanjuo Vasić. Mogli su naši brzo do izjednačenja, ali je Mandić zatresao prečku. Što nije uspeo Mandić, jeste njegov klupski drug iz Partizana, Gavril Subotić – 7:7. Borili su se naši momci kao lavovi protiv daleko starijih i iskusnijih igrača, želeli su zlatnu medalju. Sačuvao je Živojinović naš gol u poslednjim sekundama meča. Pobednika su odlučivali peterci.

Peterci

8:7 Madaraš

8:8 Mandić

Živojinović brani Batoriju

8:9 Subotić

prečka Hošnjanskog

8:10 S. Rašović

9:10 Erdelji

9:11 Vasić

MAĐARSKA 9

SRBIJA 11

2:1, 3:3, 1:1, 1:2, petercima 2:4

MAĐARSKA: At. Deker, Gor-Nađ, Madaraš 1, Erdelji 4, Batori 1, Hošnjanski 1, Ad. Deker 2, Angial, Da Varga, De. Varga, Bedo, Harai, Levai. Trener: Tibor Benedek.

SRBIJA: Živojinović, S.Rašović 1, Obradović 2, Marković, Subotić 3, Eškert, Mandić 2, V. Rašović, Ranđelović, Ubović 1, Vasić 2, Vuksanović, Rističević. Selektor: Dejan Savić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter