0
Ostali sportovi

Mandić i Ranđelović: Želimo zlatni het-trik!

Objavljeno: 23.08.14 u 19:41

Srbija je u finalu FINA Svetskog kupa, posle pobede nad Hrvatskom od 7:4. Rival, tradicionalno, i treći put ove sezone, Mađari, od 11.10.

Dusan Mandic

Delfini ovo takmičenje igraju u podmlađenom sastavu, sa dvojicom standardnih prvotimaca, Dušanom Mandiem i Savom ranđelovićem. Selektor Dejan Savić uoči sutrašnjeg meča:

– Za njih, njihove karijere je dobro da su osvojili medalju. Znam ih, nisu još rekli sve i verujte i sutra će dati sve od sebe da bi ostvarili dobar rezultat. Nisu opterećeni imperativom, ali kada počne meč igraće na pobedu. Govorio sam da Srbija i u ovom sastavu dolazi po medalju. Videli ste kakav potencijal imaju, a svisu takđe videli da mi nismo potcenjivali ovo takmičenje kao što su neki mislili. Ali o tome drugom prilikom. Mađarska dolazi u jakom sastavu sa malim brojem izmena iz Budimpešte, cilj im je zlato. Videćemo…

Mađari će biti oslabljeni neigranjem Deneša Varge, sjajnog centra koji je isključen u duelu sa Amerikom.

– Imaju oni sasvim dovoljno rešenja za takvu situaciju- rekao je Savić.

Dušan Mandić i Ranđelović će igrati treće finale u sezoni.

– Prezadovoljan sam zbog obezbeđene medalje. Ali pobedu nad Hrvatima smo već zaboravili. Ostaje nam još jedan utakmica. Po imenima Mađri su najjači rival ali verujem u svoje drugove. Daćemo sve od sebe da ostvarimo zlatni het – trik – kaže kapiten Mandić.

Sava Ranđelović, uvek nasmejan, kaže:

– Sve je jasno, igramo za zlato. Znamo ko je Madjarska, mi smo se ovde predstavili u lepom svetlu. Možemo mnogo da dobijemo. Znam da žele da nam se makar malo revanširaju ali će morati baš da se potrude.

Dušan Marković tvrdi:

– To je samo jedna utakmica u kojoj je sve otvoreno. Na papiru su možda favoriti ali i  neće biti lako. Uzeli smo medalju, ostvarili veliki cilj ali hajde da probamo da budemo najbolji.

Stefan Živojinović je u sjajnoj formi.

– Odbrana je naš adut. Kada je ona kako treba i nama golmanima je lakše. Ako takvi budemo u finalu mislim da imamo šanse.

Momcima su čestitali Milorad Krivokapić predsednik VSS i Zoran Popović član UO:

– Ovde su sumnjali u kvalitet ove srpske ekipe. Svima sam govorio da imaju snagu, da će igrati za medalju i da smo ozbiljno shvatili takmičenje. Sada su se u zo uverili a ja iskreno čestitam stručnom štabu i igračima na još jednoj radosti uz ubedjenje da će sutra dati maksimum da bi ostvarili uspeh.

Utakmica se igra u 11.10 po srednjeeveropskom vremenu. Pre toga za sedmo mesto igraju Crnogorci (poraz od Kazahstana 9:8) i Južnoafrikanci (poraz od Australije 15:2),za peto Australijanci i Kazahstanci, za treće Amerikanci (poraz od Madjara 7:5) i Hrvati.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter