0
Ostali sportovi

Dizač tegova doneo medalju Srbiju u Nandžingu

Objavljeno: 23.08.14 u 16:20

Još jedna medalja! Srpski dizač tegova Tamaš Kajdoči osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu, u kategoriji preko 85 kilograma. To je druga medalja za naš tim, pošto je u četvrtak srebro osvojio džudista Nemanja Majdov.

Kajdoci

Kajdoči je do srebra stigao osvojivši 336 bodova. Zlato je pripalo Simonu Martirosianu iz Jermenije sa 391 bodom, a bronza Anotniju Kuleu iz Francuske, sa 327.

“Zadovoljan sam i ne mogu da opišem kako se dobro osećam. U trzaju sam uspeo da podignem 150kg, a u nabačaju 186kg. Moj lični rekord je još veći ali drago mi je da je ovo bilo dovoljno za medalju. Konkurencija je bila veoma jaka, naročito je kvalitetan takmičar Simon Martirosian iz Jermenije koji je osvojio zlato. Moj trener i ja pripremili smo dobru taktiku za ovo takmičenje. On me je svemu naučio, sjajno me vodio i na tome sam mu veoma zahvalan. Hvala i Olimpijskom komitetu Srbije koji me je podržavao tokom pripremnog perioda i samog takmičenja“, rekao je Tamaš Kajdoči nakon dodele medalja.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter