0
Ostali sportovi

Savić: Trijumf nad SAD investicija za dalji razvoj naše ekipe

Objavljeno: 21.08.14 u 20:47

Pobeda nad selekcijom SAD, koju sa klupe vodi naš stručnjak Dejan Udovičić, bila je velika iz nekoliko razloga. Ne samo da je njom obezbeđeno prvo mesto u grupi i Kazahstan za rivala u četvrtfinalu, nego su naši mladi momci pokazali karakter. Izborili su se sa katastrofalnim suđenjem Vogela, koji je vukao na američku vodenicu. Meč je rešio naš najmlađi igrač, Gavril Subotić.

Podmladjeni

Na semaforu je stajalo 8:8, a do kraja je ostalo još dva i po minuta. Postigao je dva gola, 44 sekunde pre kraja Kupido je smanjio, a 20 sekundi pre kraja mladi Subotić je postavio konačan rezultat.

– Za ovu ekipu velika pobeda. Nismo još ništa uradili, predstoji nam meč sa Kazahstanom koji je zaista najvažniji za nas jer bi plasman u četiri za ovaj tim bio pravi rezultat. Ova utakmica je imala takav tok da njen ishod predstavlja veliku investiciju za dalji razvoj ove ekipe, ogromno iskustvo za sve njih -rekao je Dejan Savić.

Suđenje je bilo katastrofalno, Uboviću je dosuđen butaliti ?

– Ni reč o tome – rekao je selektor, ali je bilo vidljivo kakav je imao stav o deljenju pravde.

Viktor Rašović je kratko rekao:

– Dobro je bilo, izdržali smo sve i na kraju zasluženo pobedili.

Srbija će sutra biti bez Ubovića koji je automatsko kažnjen jednom utakmicom. Ukoliko pobedimo Kazahstan, rival u polufinalu će biti pobednik duela Hrvata i Crnogoraca.

„A“ grupa: Crna Gora – Južna Afrika 12:4, Srbija – SAD 11:9. Plasman: Srbija 9, SAD 6, Crna Gora 3, Južna Afrika bez bodova.

„B“ grupa: Australija – Madjarska 8:8, Kazahstan – Hrvatska 7:14. Plasman: Mađarska 7, Hrvatska 6, Australija 4, Kazahstan bez bodova.

Četvrtfinale: Australija – SAD (09.40), (11.00): Hrvatska – Crna Gora (11.00), Mađarska – Južna Afrika (12.20) i Srbija – Kazahstan (13.40).

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter