0
Ostali sportovi

Veliki Velja Stjepanović izduplirao titulu prvaka Evrope (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.14 u 19:04

Nakon što je pre dva dana postao prvak Evrope u disciplini 400 metara kraul srpski plivač Velimir Stjepanović danas je uradio isto na takmičenju u Berlinu na dvostruko kraćoj deonici savladavši velike asove svetskog plivanja poput Pola Bidermana i Janika Anjela.

stjepanovic-berlin

Velja je od pčetka do kraja trke bio na čelu i imao je prednost u odnosu na najveće konkurente, ali se u poslednjih 50 metara vodila velika borba između njega i Bidermana, smenjivali su se u vođstvu, da bi Stjepanović u cilj ušao sa dve stotinek boljim vremenom (1:45,78) od Nemca, što je ujedno i novi nacionalni rekord. Bronzana medalja pripala je Francuzu Anjelu koji je kasnio 87 stotinki.

Stjepanović se tako sa dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu izjednačio da Miloradom Čavićem koji ima isti učinak s tim da je pred Veljom velika budućnost i od njega možemo mnogo da očekujemo na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter