0
Američki fudbal

Vicešampionke Evrope, Ivana i Tatjana, obećavaju još medalja

Objavljeno: 18.08.14 u 14:37

Vicešampionke Evrope iz  Ciriha Ivana Španović i Tatjana Jelača rekle su da su njihove medalje uspeh celog srpskog sporta.

SPANOVIC IVANA_05

Španovićeva je posle bronze na prošlogodišnjem SP u Moskvi sada osvojila srebro u skoku u dalj, dok je Jelača u bacanju koplja, takodje srebrom, stigla do najvećeg uspeha u karijeri.

„Ovo nije uspeh samo Jelače i mene, već srpskog sporta. Ponosna sam na moje srebro i verujem da se tu neću zaustaviti. Očekuju me mitinzi Dijamantske lige i nadam se da ću probiti granicu od sedam metara“, izjavila je Španovićeva na konferenciji za medije u prostorijama Komtrejda na Novom Beogradu.

Jelača je istakla da se potajno nadala osvajanju medalje u Cirihu.

„Iako sam imala dosta pehova sa povredama, verovala sam da je to dostižno. Ovo je prva velika medalja za mene i nadam se da ću u narednim godinama imati još bolje rezultate“, rekla je Jelača i posebno se zahvalila Ministarstvu omladine i sporta na pomoći.

Goran Obradović, trener Ivane Španović, objasnio je da njena frizura nije uticala na to da ostane bez zlatne medalje.

„Vreme u finalu je bilo loše, zbog čega je prvi put borba za medalju odložena za pola sata. Bili smo spremni na sve, ali nažalost vetar je jako duvao u grudi svim atletičarkama. Znao sam da će snažne devojke, kao što je Ivana, profitirati. Vodila je do treće serije i ostaje mali žal što posle toga nismo više rizikovali. Ipak, možemo da budemo zadovoljni srebrnom medaljom“, rekao je Obradović.

Dragiša Đorđić, trener Tatjane Jelače, zahvalio se Atletskom savezu Srbije (ASS) koji je omogućio dobre uslove za pripreme uoči EP u Cirihu.

„Radili smo naporno tokom cele godine i pregurali dosta toga. Potajno samo se nadali osvajanju medalje, konkurencija je bila jaka, ali smo uspeli“, naveo je on.

Predsednik AŠ Veselin Jevorsimović čestitao je Španovićevoj i Jelači na velikom uspehu i naglasio da su ostvarile veliki rezultat, kako za atletiku, tako i srpski sport.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter