Iako je pre sedam godina okačio patike o klin, takav as se ne zaboravlja tek tako. Zato i ne čudi što je krilnom košarkašu Portland Trejlblejzersa Nikolasu Batumu (25) jedan od uzora i proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga.

Batum

“Moja dvojica idola i omiljenih igrača: Skoti Pipen i Dejan Bodiroga. Dvojica najboljih koji su ikada igrali ovu igru (NBA i Evropa) i koji su osvajali trofeje sa reprezentacijom. Legende“, glasi propratni tekst Batuma uz fotografiju na  Instagram profil.


Bodiroga

Batum već šest sezona igra za Portland i postao je jedan od nosilaca igre Blejzersa. Takođe, sa reprezentacijom Francuske osvojio je zlatnu medalju na Evrobasketu u Sloveniji prošle godine, kao i srebro na EP 2011. u Litvaniji.

Bodirogu mnogi ljubitelji košarke smatraju najboljim igračem ikada, akoji nije igrao u NBA. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je olimpijsko srebro 1996, dva svetska (1998. i 2002.) i tri evropska zlata (1995, 1997. i 2001), kao i bronzu 1999. godine. Dobitnik je brojnih individualnih priznawa, adva puta je bio i najboqi sportista Jugoslavije…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.