0
Ostali sportovi

Bekrić: Želim da uživam, ne razmišljam o medalji…

Objavljeno: 08.08.14 u 19:51

Srpski atletičar Emir Bekrić rekao je da mu je cilj na Evropskom prvenstvu plasman u finale na 400 metara s preponama. Evropsko prvenstvo u Cirihu održava se od 12. do 17. avgusta, a Srbiju će, pored Bekrića, predstavljati još deset atletičara.

Emir bekric

„Cilj mi je da dođem do finala. Međutim, pre toga, želim da se isključim iz svega, da pronađem u sebi i da pružim 120 odsto i ako bude dovoljno za finale biće odlično. A, onda u finalu, želim samo da uživam. Ne razmišljam o medalji, niti o rezultatu.“

Bekrić će na stazu već prvog dana kada su na programu kvalifikacije. Polufinala su sutradan, a finale je zakazano za petak, 15. avgust.

„Ove godine će konkurencija biti izuzetno jaka, ali to je samo dodatni motiv da dam još više, da uradim još više. Ne opterećujem se imenima, niti bilo čime drugim, siguran sam da će mi takva konkurencija samo pomoći da dobro nastupim i ostvarim dobre trke“, kazao je Bekrić.

Srpski atletičar je istakao da je zadovoljan pripremama za šampionat Evrope.

„Posle svega što smo uradili sa trenerom Mirjanom Stojanović i sparing partnerom Milošem Raovićem, na pripremama, takmičenjima, mogu da kažem da sam zadovoljan, a trening nekoliko dana pred odlazak u Cirih mi je to i pokazao – da sam spreman“, rekao je on i dodao da će planovi za nastavak sezone zavisiti od nastupa na Evropskom prvenstvu.

Na prethodnom Evropskom prvenstvu srpski atletičari su osvojili dve medalje, a jednu od te dve osvojio je i Emir Bekrić. On se tada u Helsinkiju okitio srebrnom medaljom pretrčavši stazu za 49,49 sekundi.

Ta medalja je bila najava velikih uspeha, jer je godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu u Moskvi u neverovatnoj trci osvojio bronzanu medalju rezultatom 48,05 sekundi.

Posle ovih uspeha javnost u Srbiji od Bekrića očekuje nove uspehe i medalje, ali on ističe da mu to ne predstavlja pritisak.

„Ne, ne predstavlja mi nikakav pritisak, zato što je svaka trka na 400 metara prepone trka za sebe. Moja želja je uvek da svaki njen deo odradim maksimalno koncentrisano i ako uspem u tome, onda će doći i rezultat“, kazao je Bekrić.

„Godinu dana posle bronzane medalje u Moskvi mogu da kažem da me je svo to dešavanje nateralo da sazrim, da se još ozbiljnije postavim prema sportu. Veoma sam zadovoljan što sam postao jedan od predvodnika, to me tera da budem ozbiljan i usredsređen na sve ono što me očekuje na dalje i na ono što želim“, naveo je srpski atletičar.

Bekrić je rekao da se još veći uspesi atletičara mogu očekivati tek kada se poboljšaju uslovi za njihov rad u Srbiji, ali je dodao da je ponosan zbog toga što se sve više dece bavi tim sportom.

„Srećom, naši uspesi doprineli su da danas imamo više dece na stadionima. Više dece koja žele da se bave atletikom. Mnogo veći broj mladih je počelo da trenira, viđam ih na svim terenima, atletskim stadionima. I to je najlepša stvar koja je posle Moskve mogla da se dogodi. Dok treniram oko sebe gledam klince koji se bave ovim sportom i koji me podsećaju na dane kad sam i ja počinjao sa treninzima. Ponosan sam“, rekao je Bekrić agenciji Beta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter