0
Domaći fudbal

FOTO: FK Borac

Zasijao stadion čačanskog Borca

Objavljeno: 01.08.14 u 14:53

Prvi put u skoro devet decenija dugoj istoriji fudbalskog kluba Borac na stadionu kraj Morave zasijali su reflektori, tako da će Čačani ubuduće moći da uživaju u noćnim utakmicama.

FOTO: FK Borac
FOTO: FK Borac

“Ostvaren je naš dugogodišnji san, rasveta na stadionu je donedavno delovala kao nerealna priča. O tome smo maštali još od utakmica u evropskim takmičenjima, koje nismo mogli da igramo kod kuće jer nismo imali reflektore. Ovo je dobitak za Borac i čitav grad, jer je postavljanje rasvete u svim mestima podiglo nivo gledanosti fudbala za 100 odsto, pa se nadam da će tako biti i ovde“, rekao je Tanjugu sportski direktor čačanskog superligaša, Slobodan Ilić.

Njegovo očekivanje dobilo je potvrdu već u četvrtak uveče, budući da je probnom puštanju reflektora u rad prisustvovalo oko 500 ljudi. Tada je odrađen i prvi trening pod svetlima, čime je, ističe Ilić, započeta nova epoha u istoriji Borca i čačanskog fudbala.

Prvu utakmicu pod reflektorima Borac će odigrati već u subotu, pošto će se tokom vikenda na stadionu kraj Morave igrati turnir „Živorad Bija Stanković“, na kome će učestvovati četiri fudbalska kluba iz Moravičkog okruga.

Pored domaćina nastupiće i Mladost iz Lučana, Metalac iz Gornjeg Milanovca i ivanjički Javor. Nadmetanje će u subotu otvoriti Javor i Mladost, koji će se sastati u 17.30, dok će Borac igrati protiv Metalca u 20.30.

Drugog dana turnira, u istim terminima najpre će za treće mesto igrati poraženi od subote, dok će se za prvu poziciju boriti pobednici.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter