0
Košarka

FOTO: kkpartizan.rs

Milutinović potpisao: Da vratimo Partizan u Evroligu!

Objavljeno: 01.08.14 u 12:52

Andreja Milutinović novi je igrač KK Partizan NIS, saopšteno je na sajtu kluba.

FOTO: kkpartizan.rs
FOTO: kkpartizan.rs

Andreja je rođen 6. avgusta 1990. godine i visok je 198 cm. Potpisao je dvogodišnji ugovor sa šampion Srbije i tako postao prvo pojačanje kluba iz Humske za sezonu 2014/2015. 

Afirmisao se u dresu FMP-a, a posle mlađih kategorija klub iz predgrađa prešao je u prvi tim i u njemu proveo tri godine. Bio je juniorski prvak na fajnal-foru Evrolige 2008. godine i član idealne petorke tog takmičenja. Fuzijom klubova FMP i Crvena zvezda postao je igrač crveno-belih sa kojima je bio do februara 2013. godine. 

Usledile su probe u Bilbaou i Milanu, bio je i član Milvoki Baksa na NBA Letnjoj ligi, ali je tek naredne sezone potpisao za španskog drugoligaša Ljeidu. Sezonu je završio u Apolonu iz Patre.

Milutinović je bio član juniorske i mlade selekcije, čiji je bio i kapiten na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj 2010. godine. Leta 2012. godine Milutinović je bio i na širem spisku seniorske reprezentacije Srbije.

Milutinović će nositi crno-beli dres sa brojem 22, prvobitna je želja bila broj 33, ali je on rezervisan za Nemanju Bezbradicu.

Jako mi je drago što sam postao član Partizana, svi znamo kakvu tradiciju ima klub, više od decenije je uzastopni šampion države, bio je i redovni učesnik Evrolige. Šteta što ove godine nismo Evroligi, ali mi ćemo se truditi i dati sve od sebe da se vratimo u elitno takmičenje, da napravimo kontinuitet u radu za dobre rezultate“, rekao je Milutinović i nastavio:

“Veoma se radujem početku priprema i susretu sa saigračima. Počinjem pripreme nešto ranije nego prošle godine, spreman sam, trenirao sam čim sam se vratio, posle nekih desetak dana odmora. Radujem se početku treninga i naravno još više pripremnim utakmicama. Očekujem da se na najbolji mogući način uklopim u sistem, kako bih mogao da pomognem saigračima i timu, a kasnije naravno, svi znamo koji su ciljevi Partizana, da dostignemo najviše mesto u svim takmičenjima u kojima učestvujemo“, rekao je po potpisivanju ugovora Andreja Milutinović, novi član šampiona.  

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter