0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Advokat i zvanično selektor: Došao sam zbog kvaliteta igrača, ne zbog novca! (FOTO)

Objavljeno: 28.07.14 u 13:44

Holanđanin Dik Advokat u ponedeljak je zvanično postao novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Na promociji je poručio da je prihvatio poziv FS Srbije zbog kvaliteta naše selekcije.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

“Pre 14 dana sam dobio poziv i odlučio da prihvatim jer nisam želeo da se vraćam u klupski fudbal. Novac nije bio presudan, već kvalitet tima, zato sam i pristao. Dobio sam 20 traka, odgledao sam poslednjih deset mečeva. Igrači su talentovani, ali su izostali rezultati. Sada se nadam da ćemo uspeti to da promenimo“, rekao je Advokat. 

Advokat će reprezentaciju Srbije predvoditi do kraja Evropskog prvenstva u Rusiji 2016. godine. Predsednik FS Srbije Tomislav Karadžić smatra da je na klupu stigao iskusan stručnjak, ali nije želeo da otkriva finansijske detalje ugovora. Prema pojedinim informacijama, novi selektor će zarađivati 300.000 evra po godini.

Iza njega su tri godine rada bez pauze, što dovoljno govori u njegovom iskustvu. Ima veliko reprezentativno iskustvo, mislimo da je pravi izbor za naš mladi tim. Hteli smo iskusnog selektora, to je Dik Advokat. Napravili smo novu ekipu, čvrsta ruka novog selektora će doprineti daljem napretku. Pomoći će i našim trenerima koji će jednog dana biti njegovi naslednici“, rekao je Karadžić. 

Advokat (66) je tokom karijere bio selektor Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije i Rusije, a predvodio je veliki broj klubova, među kojima i PSV Ajndhoven, Rendžers, Zenit, a prošle godine bio je trener holandskog AZ Alkmara.

Najveći klupski uspeh postigao je sa Zenitom iz Sankt Peterburga sa kojim je 2008. godine osvojio Kup UEFA i Superkup UEFA.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter