1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Lukač: Vreme je da se osvetimo Ludogorecu

Objavljeno: 27.07.14 u 10:13

Čuvar mreže vicešampiona Srbije, ekipe Partizana, Milan Lukač, uveren je da on i njegovi saigrači imaju dovoljno kvaliteta da pomrse račune bugarskom predstavniku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ekipi Ludogoreca.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Počeli smo sa analizom rivala, upoznali se sa nekim detaljima iz njihove igre, onim čime raspolažu i, rekao bih, jači su nego prošle sezone. Reč je o timu sa mnogo kvalitetnih pojedinaca, gde na svakoj poziciji trener ima izbor od dva odlična fudbalera. Imaju, naravno, i mane, na koje upravo mi i polažemo nade i koje ćemo pokušati da iskoristimo“, kae golman Partizana, a prenosi list „Sport“.

On je ocenio da crno-beli moraju mnogo bolje da odigraju nego što je to bio slučaj u dvomeču sa Toršavnom:

„Gledajući prethodna dva meča sa HB Toršavnom, moramo znatno bolje da uđemo u utakmice, kako se ne bi desilo da ponovo „bacimo” po poluvreme, a onda počnemo da igramo kako znamo. Ovoga puta je na drugoj strani terena tim koji je daleko ozbiljniji i koji će kazniti svaki propust. Verujem da će sama činjenica da je rival daleko jači uticati na nas da od prvog minuta budemo na pravom nivou“, jasan je Lukač.

Ovaj momak je istakao da se dobro seća kako je Partizan prošao prošle sezone u susretima sa Ludogorecom:

„Patmim prošlogodišnje duele po eliminaciji i porazu, koji i nije bio zaslužen i povredi, koja me odvojila od terena na nekoliko meseci. Bugari su bili bolji u prvom meču, koristili naše greške, ali smo ih u drugom nadigrali i bili nadomak uspeha. Lopta jednostavno nije htela u gol, a i one „viđene“ je njihov golman skidao“, kaže Lukač.

On je istakao da je upravo zbog toga poželeo da se revanšira ovom klubu:

„Istina je da želim da se osvetimo. Kada sam video izbor u kome su Seltik, Salcburg, pomislio sam da bi Bugari sada „legli“ odlično i da bismo mogli da prođemo. Eto, bio sam „vidovit“. Jesu jači nego prošlog leta, ali jači smo i mi i daleko organizovaniji nego tada. Zajedno smo nekoliko meseci, odlično se poznajemo i takođe imamo dobre igrače na svim pozicijama“, poručuje golman tima iz Humske 1.

Iako Bugari imaju skup kvalitetnih pojedinaca, Lukač veruje da je kolektivni duh snaga koja bi mogla da pokrene „Parni valjak„:

„Računamo na zajedništvo tima. Rekoh već da i mi imamo odlične pojedince, ali smo pre svega tim, kome su podređeni svi igrači. To je naša snaga i može da bude presudna“, smatra ovaj fudbaler.

On je i dodao da bi bilo sjajno kada bi Ludogrec loše rezultate sa starta šampionata preneo i na meč s Partizanom i dodao da je „sve osim poraza za crno-bele pozitivan rezultat“ na ovom gostovanju.

Partizan svoj meč u Bugarskoj igra u sredu od 20:00 sati po našem vremenu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter