0
Ostali sportovi

Udovičić: Teško mi je bilo da gledam meč sa CG, kao da sam na klupi sa tri lične

Objavljeno: 26.07.14 u 18:57

Nekada je bio deo najbolje srpske, evropske i svetske generacije, do skoro, do prošlog leta. Nekada je bio najbolji igrač sveta, sada je ponovo najbolji, prvi čovek srpskog sporta, ministar Vanja Udovičić. Naravno da je u Budimpešti, da je pratio i pratiće vaterpoliste Srbije.

Vanja Udovičić

– Jako mi je teško bilo da gledam utakmicu sa Crnom Gorom, kao da sam na klupi sa tri lične. Svaka im čast momcima.  Oni su sada u prvom planu i niko ne sme da im oduzme i delić slave za ono što su učinili. Oni su stvarno heroji. Dolazak do trijumfa iz minusa od četiri gola pokazuje koliko je ekipa mentalno spremna. Meni je drago kao ministru omladine i sporta da imamo finalistu Evropskog prvenstva. Ponovo je euforija oko vaterpola, mada mnogi misli da je normalno da se vaterpoliosti uvek vrate sa medaljom. Mali smo da bismo propuštali da stalno ističemo plasman u finale kao veliki uspeh.

Utakmica sa Crnom Gorom je fenomenalan primer i poruka mlađim naraštajima.

– Nema odustajanja, neophodno je verovati u sebe do kraja. Drago mi je po reakcijama ljudi u zemlji što čujem da je velika stvar što igramo finale. Bitno je da nam sport bude na višem nivou. Ovi momci su već pobedcnici. Treba da im skinemo pritisak pre najvažnijeg meča. Nije lako igrati sa Mađarima u Budimpešti, ali verujem da ćemo pobediti. Želim im puno sreće.

Nedostaje nam Vanja u vodi… Ali on je sada na nekom novom zadatku…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter