0
Ostali sportovi

„Delfini“ prošli pakao, sledi spektakl!

Objavljeno: 26.07.14 u 17:58

Najveći vaterpolo rivali na svetu su Srbija i Mađarska. Naši momci sutra od 20.30 brane zlatnu medalju sa prošlog šamionata u Ajdnhovenu, a domaćin je posle dugo vremena u prilici da se bori za evropsku medalju i to još najsjajniju. Dve najbolje selekcije, evropski i svetski šampioni, igraju za trofej i atmosfera na bazenu„Alfred Hajoš“ će biti usijana do maksimuma.

Stefan Mitrovic

Najbolji igrač mađarskog prvenstva Stefan Mitrović će sigurno biti jedan od najboljih i u sutrašnjem duelu.

– Ova ekipa ima nešto… Čast je igrati sa njima. Nikada ne gubi nadu, ali biće teško igrati u finalu. Ogroman je motiv, zlato je u pitanju. Sve zavisi od naše odbrane, a i nadam se da njihovi golmani neće biti tako uspešni kao u prošlom meču. Biće neizvesno, bez mnogo lepih poteza Neophodan je oprez. Posle sedmog mesta na Svetskom prvenstvu ovo je ogroman korak napred. Pokazalismo da smo velika ekipa, kada igramo svi za jednog. Ući će Mađari opušteno u meč, sa željom da daju sve od sebe. Ali i mi to želimo.

Milan Aleksić zadovoljno priča:

– Očekujem spektakl na Margit sigetu. Ostala je samo još jedna utakmica. Moramo da igramo do samog kraja i nadam se pobedi. U prvom meču koji smo odigrali u grupi su bili mnogo motivisaniji. Sada nam predstoji još jedana utakmica. Motivacija zbog finala je ista, ogromna za oba tima. Verujemo u sebe. Mađari su veći pritisak imali u duelu sa Italijanima. Ispunili su želju da igraju finale pred svojom publikom. Benedek stalno naglašava da smo najbolji na svetu, a oni su svetski prvaci. Time samo želi da opusti igrače.

Živko Gocić predvodi ekipu kao kapiten. Izuzetno je cenjen u Mađarskoj, uostalom kapiten je i Solnoka, u kojem mu društvo prave i Aleksić i Mitrović..

– Još nisam svestan šta smo to uradili. Bili smo u šoku dve četvrtine. Diktirali su igru Crnogorci.Promenili smo odbranu posle odmora. Krenuli sa jakim presingom i osetili smo da padaju. Čast mi je što sam kapiten ovog sastava. Želja za trijumfom je ogromna. Kada smo sve prebrodili možemo da verujemo u sebe. Znam samo da će biti pravi spektakl .

Slobodan Nikić je golom, stavio tačku na duel sa Crnom Gorom i odveo saigrače u finale. – Tada smo prvi put poveli. Prve dve četvrtine smo bili pod stresom, ne znam zašto. Previše stegnuto smo igrali, kao da se ništa nismo dogovarali. U trećoj smo počeli da igramo, plivački ih razneli. Mađari su pod većim pritiskom. Put do pobede je igra u odbrani. Prošli smo pakao u grupi, ali tako izgleda mora kada se ide u finale. Najbolje organizovan turnir, zemlja vaterpola, finale. Možda nam predstoji najbolja utakmica u poslednjih 15 godina. Šanse su pedeset prema pedeset ali je, pritisak na njihovoj strani. Još jedan spektakl je pred nama.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter