0
Ostali sportovi

Prva pobeda mladih rukometaša na EP

Objavljeno: 25.07.14 u 21:29

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije, izborila je važnu pobedu u drugom kolu Evropskog prvenstva u austrijskom Traunu. „Orlići“ su savladali direktnog rivala u borbi za drugo mesto u grupi, Švajcarsku 29:23 (15:12) i tako se približili plasmanu u TOP 8 – glavnu fazu takmičenja.

rukomet

Izabranici Aleksandra Brkovića su od samog starta nametnuli jaku odbranu kao osnovnu definiciju svoje igre, a za razliku od duela sa Danskom u prvom kolu, bez oscilacija u pozicionom napadu, mladi srpski igrači su držali koncentraciju svih 60 minuta i došli do važnih bodova.

Na golu je briljirao Dejan Milosavljev sa 16 odbrana, koji je predvodio odličnu odbranu. Švajcarci su pokušali da sunovrat spreče tajm-autom u 43. minutu pri rezultatu 22:16, ali im to nije pošlo za rukom. U 51. minutu je na semaforu stajalo 26:19, kada je i bilo jasno da će bodovi u srpske ruke…

TABELA:
Danska 2
Srbija 2
Švajcarska 2
Estonija 0

U trećem kolu Srbija igra protiv Estonije u nedelju od 16 časova.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter